Bewegen helpt inwoners Brunssum-Noord door coronacrisis heen

Het CMWW organiseert op donderdag 2 april een beweegprogramma voor de bewoners van Distelenveld, een hoogbouwflat in Brunssum-Noord. Door dit initiatief krijgen de bewoners beweging terwijl ze hun flat niet hoeven te verlaten.

Met de beweegoefeningen wil het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk in Brunssum (CMWW) bewoners op een gezonde manier door de coronacrisis heen helpen.

Vanaf het balkon
Voor de oefeningen worden alle bewoners van Distelenveld uitgenodigd om vanaf hun balkon het beweegprogramma te volgen dat vanaf het parkeerterrein/grasveld aan de voorzijde van de flat wordt aangeboden door een fitness-instructeur van Sportschool Luc Smeets. Via geluidsversterkers zijn muziek en instructies voor iedereen goed te volgen.

De fitness-exercitie vindt plaats op donderdag 2 april, begint om 14 uur, en duurt ongeveer 20 minuten.

Distelenveld is de eerste hoogbouwflat die aan dit initiatief kan meedoen. In de komende weken volgen de overige vier hoogbouwflats in Brunssum-Noord.

Het beweeginitiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Brunssum, woningcorporatie Weller en Sportschool Luc Smeets.

Géén samenscholing
De gemeente benadrukt dat de fitness-oefening alléén bedoeld is voor inwoners van Distelenveld.

Het is anderen niet toegestaan om naar het parkeerterrein/grasveld te komen om deel te nemen aan de oefeningen, omdat dit in strijd is met het samenscholingsverbod dat opgenomen is in de geldende noodverordening.

Toezichthouders van de gemeente zullen aanwezig zijn om eventueel handhavend (en verbaliserend) op te treden.

Laatse publicties