Cadeaukaart Brunssum verkrijgbaar na 19 januari 2021

De cadeaukaart van Brunssum, OnsCadeautjeBrunssum, zal na 19 januari 2021 verkrijgbaar zijn. De cadeaukaart is vanaf die datum te besteden bij aangesloten Brunssumse ondernemers en is bedoeld om een impuls te geven aan lokale bestedingen en de lokale economie.

De cadeaukaart zou oorspronkelijk op vrijdag 18 december 2020 worden geïntroduceerd. Door de meest recente coronamaatregelen zijn echter de uitgiftepunten gesloten, en ook de meeste winkels waar de kaart te besteden is.

De cadeaukaart is daarom naar verwachting pas na 19 januari te koop.

Steun voor ondernemers
De cadeaukaart is een initiatief van de gemeente Brunssum en wordt ondersteund door Ondernemersvereniging Centrum Brunssum (OCB), Business in Brunssum (BIB) en thuisuiteteninbrunssum.nl.

Wethouder Carolus de Rijk (Economische Zaken): “De kaart geeft een impuls aan bestedingen bij lokale ondernemers. Zij hebben het, in deze coronatijd, extra zwaar. Wie een kaart koopt, zo is de achterliggende gedachte, steunt daarmee ook de Brunssumse ondernemer”.

De cadeaukaart is straks breed inzetbaar. Van horeca tot de drogist, van recreatievoorziening tot bakker. Dus bij detailhandel, recreatie, hotels, horeca, dienstverleners en cultuur, en dat in heel Brunssum.

De kaart werkt heel eenvoudig. Wie straks de kaart koopt bij één van de uitgiftepunten in Brunssum, kan zelf aangeven welk bedrag op de kaart gezet wordt, tussen de 5 en 150 euro. De kaart kan vervolgens worden uitgegeven bij de aangesloten ondernemers. Die zijn te herkennen aan de sticker op de deur.

Gratis cadeaukaart
Alle Brunssumse huishoudens krijgen begin volgend jaar een cadeaukaart gratis. Dat heeft de gemeenteraad van Brunssum deze week besloten.

Op de kaart staat een bedrag van 25 euro. Dat bedrag is te besteden bij de aangesloten Brunssumse ondernemers. Met het gratis beschikbaar stellen van een 25 euro-cadeaukaart wil de gemeenteraad inwoners en ondernemers een extraatje gunnen en een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden.

Kijk voor meer informatie op www.onsbrunssum.nl/cadeaukaart.

Laatse publicties