Café dicht wegens overtreding sluitingstijden

Café dicht wegens overtreding sluitingstijden

Op last van wnd. burgemeester Leers is onlangs een café in Brunssum tijdelijk gesloten. Het gaat hierbij om Café Good Times, gelegen aan de Prins Hendriklaan. De betreffende horecagelegenheid heeft bij herhaling de sluitingstijden overtreden. De opgelegde sluiting heeft een duur van twee weken en wordt op 17 januari 2018 opgeheven.

Bij controles in oktober en begin november werden overtredingen van de sluitingstijden geconstateerd. Voor beide constateringen is de uitbaatster separaat gewaarschuwd en is aangegeven dat bij een volgende overtreding sluiting zou worden opgelegd. Bij een derde overtreding, op 11 november 2017, constateerden politie en gemeentelijke toezichthouders dat het café nog na 5 uur in de ochtend open was. Daarop heeft de burgemeester van Brunssum gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om het betreffende café voor een periode van twee weken te sluiten.

Gedurende de periode van sluiting (3-17 januari 2018) is het niet toegestaan de horeca-inrichting en bijbehorende ruimten te betreden. Gemeente en politie hebben het pand afgesloten.

Mocht binnen een jaar opnieuw een overtreding van de sluitingstijden worden geconstateerd, is de burgemeester bevoegd het betreffende café voor een periode van vier weken te sluiten.

De sluitingstijden voor de horeca zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Brunssum. Op maandag tot en met donderdag mogen horeca in Brunssum geopend zijn tot 2 uur ’s nachts, op vrijdag, zaterdag en zondag tot 3 uur.