Caravans aan de Emmaweg weggehaald

De familie Snijders heeft op woensdag 25 november 2020 de caravans aan de Emmaweg in Brunssum zelf weggehaald. Dat was nadat de gemeente Brunssum had aangegeven om handhavend op te treden tegen de aanwezigheid van de caravans.

In de zomer van 2020 gaf de gemeente Brunssum mevrouw Snijders en haar kinderen toestemming om voor een periode van twee maanden (1 september-1 november 2020) drie caravans tijdelijk te plaatsen op een locatie aan de Emmaweg.

Handhaving
Op 29 oktober 2020 nam de gemeente een handhavingsbesluit om per 1 november het plaatsen van de drie caravans te beëindigen.

In reactie daarop stapte de familie Snijders naar de rechter. De rechtbank van Roermond schortte het handhavingsbesluit aanvankelijk op, maar stelde vorige week in een uitspraak de gemeente in het gelijk en oordeelde dat de gemeente uitvoering mag geven aan het besluit van 29 oktober.

De rechtbank gaf de familie Snijders tot 25 november de tijd om het plaatsen van de caravans in Brunssum te beëindigen.

Vanmiddag constateerde de gemeente dat van de oorspronkelijke drie caravans er nog twee op de locatie aan de Emmaweg stonden. Ter plekke informeerde de gemeente de aanwezige familie dat er per direct uitvoering zou worden gegeven aan het handhavingsbesluit. In reactie daarop besloot de familie om zelf de overige twee caravans weg te halen.

Laatse publicties