Eerste ondernemers nieuwe fase centrumplan

Onlangs startten in de Schiffelerstraat in Brunssum de werkzaamheden voor de volgende fase van het centrumplan. Hier worden 15 stadsappartementen boven ongeveer 1.000 m2 commerciële ruimte gebouwd. De eerste ondernemers hebben inmiddels een contract getekend. Aan het nieuwe plein verwelkomt Brunssum in het najaar van 2019 onder andere een vestiging van Rousseau Chocolade en Bakkerij Voncken. De bakker verhuist van de Kerkstraat naar de nieuwbouw omdat hier de mogelijkheid ontstaat om invulling te geven aan hun nieuwe concept. Dat betekent dat de bakkerij wordt uitgebreid met een lunchroom en zonneterras.

Initiatiefnemers van het centrumplan zijn gemeente Brunssum, woningcorporatie Weller en Jongen Projectontwikkeling (VolkerWessels). De 15 koopwoningen zijn verdeeld over 3 etages, er komen 3 penthouses. De verkoop van appartementen is al gestart. De commerciële ruimte bestaat uit 5 units, waarvan er dus inmiddels 2 zijn ingevuld door Rousseau en Voncken. Wethouder De Rijck (Economie): “Deze partijen passen in onze visie uitstekend bij de gewenste profilering van het nieuwe plein. Gemeente Brunssum, Weller en Jongen Projectontwikkeling zorgen gezamenlijk voor de randvoorwaarden, maar het zijn de ondernemers, bezoekers en omwonenden die het plein gezamenlijk tot leven brengen”.

Kansen voor ondernemers

Op dit moment worden gesprekken gevoerd over de invulling van de andere units. Onder de geïnteresseerde partijen bevinden zich -voor Brunssum- nieuwe ondernemers, maar ook bedrijven die om verschillende redenen een nieuwe vestigingsplek zoeken. Die dynamiek is goed voor een binnenstad. De uitvoering van het centrumplan biedt nieuwe geïnteresseerden, maar ook zittende ondernemers kansen. De gemeente werkt momenteel met diverse stakeholders aan een nieuwe visie op het totale centrum.

Belangstellenden voor de stadsappartementen kunnen terecht op https://www.y-staete.nl/

Laatse publicties