Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Donutsdag en Voorjaarsmarkt bij het Leger des Heils
Mis het niet! Op vrijdag 2 juni veel activiteiten!
Voorjaarsmarkt, kledingwinkel en koffiehoek open, en dat in combinatie met ook de jaarlijkse Donutsdag!
Voorjaarsmarkt met standjes met allemaal leuke spulletjes in onze tuin en ook in het gebouw en daarnaast kunt u natuurlijk door onze winkel struinen.
Ook kunt u genieten van kopje koffie, thee en een heel lekkere donut.
Leuk voor de kinderen. Donuts versieren, donut-spelletjes spelen, andere spelletjes, gewoon heel leuk.

Op vrijdag 2 juni zal er een Voorjaarsmarkt georganiseerd worden in combinatie met de jaarlijkse Donutsdag.
We gaan dat op die dag doen van 14.00 – 17.00 uur.
Locatie: Korps Treebeek – Horizonstraat 77 6446 SC Treebeek-Brunssum

Wat hebben donuts met de buurthuiskamers van het Leger des Heils te maken?
De donut werd bekend toen lang geleden, aan het front van de Eerste Wereldoorlog, jonge heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts uitdeelden aan infanteriesoldaten (Engels: doughboy). De vrouwen die de donuts uitdeelden, werden al snel ‘donutmeisjes’ (Engels: doughnut dollies’) genoemd. De donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen te verlichten van de aan de frontlinie vechtende mensen. Sindsdien deelt het Leger overal ter wereld donuts uit. Bij rampen en noodsituaties, maar ook op donutdag. Want juist in moeilijke tijden, kan iedereen een lach op z’n gezicht gebruiken!
Deze donuts maakt het Leger des Heils niet zelf. De donuts worden allemaal gratis verstrekt door de lekkerste donutbakker van het land: Donut Worry Be Happy. En donuts eten doe je niet alleen. Het delen van een donut is het delen van een geluksmoment!
Hoe wereldberoemd is Nationale DonutDag eigenlijk?
In de Verenigde Staten bestaat National Donut Day al sinds 1938! Ieder jaar krijgen Amerikanen op de eerste vrijdag in juni een gratis donut bij het Leger des Heils (the Salvation Army). Deze donuts worden gedoneerd door bekende donutmerken.
In Nederland bestaat DonutDag sinds 2020. Donut Worry Be Happy schenkt sindsdien ieder jaar ruim 35.000 donuts aan onze buurthuiskamers, om uit te delen. Toen DonutDag startte in 2020 was er weinig mogelijk aan festiviteiten in verband met corona. Door corona werd wel duidelijk hoe belangrijk het is om elkaar te ontmoeten en hoe groot het probleem van eenzaamheid is. Daarom vieren we nu ieder jaar met extra plezier DonutDag en genieten we van het samenzijn.
Voor wie is DonutDag?
DonutDag is voor iedereen. Je bent hartelijk welkom om, samen met je kinderen, opa, oma, buurman of verre tante, de hele dag spelletjes te doen en buurtgenoten te ontmoeten. Alleen even langskomen bij het feestje in het buurthuis en een donut meenemen voor jezelf en je buurman mag ook.
Kom je langs? Kijk op DonutDag.nl voor een buurthuiskamer in jouw buurt waar DonutDag gevierd wordt.

Wat is DonutDag?
Op DonutDag is het feest in de buurt! We delen de lekkerste donuts met elkaar, doen leuke donut-activiteiten en toveren een lach op elkaars gezicht! DonutDag is ook bij jou in de buurt, bij het Leger des Heils Korps Treebeek, kom je ook?
Je krijgt gratis donuts van Donut Worry Be Happy bij de buurthuiskamers van het Leger des Heils. Maar dat niet alleen! Je kunt ze zelf versieren, donut-spelletjes spelen, gezellig met elkaar lachen en luisteren naar muziek. Kortom: een súperlekker buurtfeest!

Gegevens

Datum:
2 juni 2023
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Horizonstraat 77 6446 SC Brunssum-Treebeek
Horizonstraat 73
Brunssum, Nederland
+ Google Maps