Gemeentelijke Erepenning voor Jan de Ruijter

Op zaterdag 25 november 2023 ontving de heer Jan de Ruijter de Erepenning van de gemeente Brunssum. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Wilma van der Rijt. De heer De Ruijter krijgt de onderscheiding vanwege diverse maatschappelijke verdiensten voor de wijk Langeberg in Brunssum.

Jan de Ruijter (75 jaar) werd in 1963 lid van fanfare Sint Barbara. Hij was jarenlang actief in de drumband en in de Egerländerkapel Almbuben. Hij was werkzaam als instructeur van de drumband en ook als tamboer maître. Samen met enkele betrokken leden richtte hij 35 jaar geleden de Club van 100 op. Ook was hij een aantal malen interim-voorzitter. Voor zijn vele verdiensten voor de vereniging werd hem het beschermheerschap verleend.

Ook is de heer De Ruijter jarenlang voorzitter geweest van kinderkoor De Pareltjes van de Langeberg en was hij tevens actief als lector in de Heilige Familiekerk van de Langeberg.

Jan de Ruijter ontving eerder al, in 2002, een Koninklijke onderscheiding. Hij werd toen benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uitreiking
De Erepenning aan Jan de Ruijter werd uitgereikt op zaterdag 25 november 2023, tijdens de viering van het Caeciliafeest van fanfare St. Barbara in café De Burcht, Wieënweg 18, te Brunssum door burgemeester Wilma van der Rijt.

Erepenning
De Erepenning is één van de drie gemeentelijke onderscheidingen van Brunssum. De andere twee onderscheidingen die zijn opgenomen in het gemeentelijk decoratiestelsel (2022) van Brunssum zijn de Plaquette en het Ereburgerschap.