Gemeentelijke Erepenning voor Marion Theunissen-Zonneveld

Gemeentelijke Erepenning voor Marion Theunissen-Zonneveld

Op zondag 24 februari 2019 ontving mevrouw Marion Theunissen-Zonneveld de Erepenning van de gemeente Brunssum. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Carolus de Rijck. Mevrouw Theunissen-Zonneveld krijgt de onderscheiding vanwege haar inzet voor het Poetetreffen Langeberg en voor andere maatschappelijke verdiensten voor de wijk Langeberg in Brunssum.

Marion Theunissen-Zonneveld was in 1992 mede-oprichtster van de Buurtvereniging Langeberg. Vanaf het begin was ze bestuurslid, sinds enkele jaren fungeert ze tevens als voorzitter.

In 1997 was de buurtvereniging één van de vier verenigingen die het Poetetreffen oprichtten, een carnavalstreffen voor kinderen. Mevrouw Theunissen-Zonneveld was één van de initiatiefneemsters van het Poetetreffen en is sinds het begin tot heden voorzitter.

Daarnaast maakte Marion Theunissen-Zonneveld van 1989 tot 2006 deel uit van de oudercommissie van basisschool Langeberg en was ze verkeersbrigadier. Samen met de wijkagent leidde ze ook andere ouders op tot verkeersbrigadier. Van 1997 tot 2004 was ze leidster van het meisjesteam bij voetbalclub SV Langeberg. Verder was ze van 1995 tot 2002 vrijwilligster bij de Soos, het jeugdhonk van Langeberg.

Uitreiking
De uitreiking van de Erepenning aan Marion Theunissen-Zonneveld vond plaats op zondag 24 februari 2019, tijdens de jubileum-editie (2×11 jaar) van het Poetetreffen Langeberg. Het 22e Poetetreffen vond plaats in café De Burcht, Wieënweg 18, te Brunssum. De onderscheiding werd om 15.30 uur uitgereikt door wethouder Carolus de Rijck.

De Erepenning is één van de drie gemeentelijke onderscheidingen. De Erepenning wordt uitgereikt aan personen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap, bijvoorbeeld door een uitzonderlijke prestatie, of door het langdurig blijk geven van een grote burgerzin.

De andere twee onderscheidingen die zijn opgenomen in het gemeentelijk decoratiestelsel van Brunssum zijn de Culturele Plaquette en het Ereburgerschap.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.