Goededoelendag Broeklandcollege

Op vrijdag 31 maart gaan alle leerlingen van het Broeklandcollege zich inzetten voor 3 verschillende goede doelen. Voorheen bekend als de Broeklandmarathon is het evenement vanaf dit jaar omgedoopt tot de Goededoelendag.

Er zijn vier activiteiten die de leerlingen kunnen gaan doen: 17 km wandelen, 3 uur mountainbiken, een workshop BodyCombat of meedoen aan het FiFa-Playstation toernooi.

De leerlingen zamelen van te voren geld in voor de volgende goede doelen: 26lettersschool (in Libanon), Mobetaschool Serrakunda (Gambia) en Walk to SurVIEve van stichting GinkGo (kankerbestrijding).

De Broeklandmarathon wordt georganiseerd om de leerlingen bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hierbij leren leerlingen zich in te zetten voor andere mensen. Leerlingen zoeken zelf sponsoren. Als tegenprestatie voor de sponsoren, gaan de leerlingen dus wandelen, fietsen of sporten.

Dit is alweer de 28e editie van een vorm van deze Goededoelendag. Alleen in Coronatijd is deze niet door gegaan. Om 8:30 uur in de ochtend begint de eerste groep leerlingen en rond 16 uur verwachten we dat de laatste leerlingen klaar zijn met hun activiteit.