JFCBS Change of Command

JFCBS Change of Command

Generaal Erhard Bühler (Duitsland) neemt het bevel over van Joint Force Command Brunssum in een officiële overdracht ceremonie van General Riccardo Marchiò (Italië).

Na bijna anderhalf jaar verlaat generaal Riccardo Marchiò (Italiaans leger) het Gezamenlijk Gezag bestrijdingsbevel van het Hoofdkwartier Brunssum, en daarmee het bevel heeft overgedragen aan zijn opvolger, generaal Erhard Bühler (Duits leger), met ingang van 31 mei 2019.

Na 45 dienstjaren actieve dienst kan Generaal Marchiò terugkijken op een indrukwekkende militaire carrière vol resultaten. Hoogtepunten zijn onder meer: ​​Operation Restore Hope in Mogadishu, Somalië, in 1993; een rondleiding als leider van het Italiaanse ISAF-contingent in Kabul Afghanistan; een rondleiding als plaatsvervangend commandant van de multinationale divisie Zuid / Oost in Basrah, Irak; en een verdere tournee door Afghanistan als vice-commandant ISAF Joint Command. Generaal Marchiò nam het bevel over van het Operational Land Forces Command van het Italiaanse leger, voordat hij in februari 2018 het bevel overnam van het geallieerde gezamenlijke commando in Brunssum.

Na een ceremonie onder leiding van generaal Tod D. Wolters (luchtmacht van de Verenigde Staten), de opperste geallieerde commandant van de NAVO (SACEUR), heeft generaal Bühler de leiding over het geallieerde gezamenlijke commando Brunssum op zich genomen. Generaal Bühler is een officier met een uitgebreide professionele ervaring, zowel in Duitsland, in het legerpersoneel, in de generale staf van Defensie en in het buitenland, als commandant van het Joint Warfare Center in Stavanger, Noorwegen, als in zijn tijd als Commandant van de NAVO-strijdkrachten in Kosovo (KFOR) van 2010 tot 2011.

De ceremonie van het Commando Verandering vond plaats in de Hendrik Kazerne – de thuisbasis van het Joint Force Commando – in Brunssum en werd bijgewoond door talloze hooggeplaatste civiele en militaire vertegenwoordigers van de NAVO en partnerlanden, regionale en lokale hoogwaardigheidsbekleders en personeel van het hoofdkwartier.

Meer informatie en beeldmateriaal zullen beschikbaar zijn op de JFC Brunssum-website en social-mediaplatformen na de ceremonie.

Klik hier voor de foto’s.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.