Leger des Heils Treebeek deelt 250 Kerstpakketten uit

Leger des Heils Treebeek deelt 250 Kerstpakketten uit

Het Leger des Heils in Treebeek-Brunssum deelde op 18 december 250 Kerstpakketten uit aan mensen die moeilijk kunnen rondkomen.
Kapitein Aalt Fikse, korpsleider van het Leger in Treebeek; “In deze tijd is het gebruikelijk dat we als mensen elkaar helpen om de feestdagen voor iederéén tot een blijde periode te laten zijn.” Jaarlijks helpt een aantal vrijwilligers om de pakketten samen te stellen. Een deel van de pakketten wordt verdeeld via allerlei zorgorganisaties en een deel gaat rechtstreeks naar de doelgroep.

Dit geldt voor een breed gebied; Heerlen, Kerkrade, Brunssum en omstreken. De inhoud van een Kerstpakket bestaat dit jaar weer uit semi-luxe producten. Fikse hierover; “Onze vrijwilligers krijgen het elk jaar weer voor elkaar om met de beschikbare middelen een pakket samen te stellen, waarbij er ook eens iets extra’s op tafel kunnen zetten, zoals bijvoorbeeld roomboter in plaats van ‘gewone’ boter.”

Bijzonder was dit jaar dat er naast levensmiddelen ook een grote hoeveelheid speelgoed ter beschikking was gesteld door een lagere school uit Brunssum. Dit werd meegegeven met de pakketten. Volgens Fikse is er sprake van een Kerstpakket met een plus, omdat er ook leesmateriaal in is geplaatst waarin de betekenis van Kerst nader wordt uitgelegd.
Fikse vertelt dat het Leger des Heils werkt vanuit een christelijke basis en daarom niet alleen werkt aan uiterlijke versterking van de mens, maar ook aan het innerlijke. Volgens Fikse komt de uitspraak; “God dienen is mensen dien en mensen dienen is God dienen” van de bekende ‘majoor’ Bosschard. Vele jaren het boegbeeld van het Leger.
Fikse dankt de gemeenschap voor het vertrouwen en spreekt zijn hoop uit dat hij vaker op zo’n samenwerking met de gemeenschap kan rekenen. Naast de Kerstactie staat het Leger des Heils het gehele jaar klaar voor mensen in nood.

Wekelijks worden voedselpakketten uitgedeeld en kunnen belangstellenden terecht voor een warm welkom bij één van de koffieochtenden en tevens een kijkje nemen in de tweedehands kledingwinkel.

Het gebouw is gevestigd aan de Horizonstraat 77 in Brunssum.
De koffiecorner en kledingwinkel zijn weer geopend vanaf woensdag 8 januari 2020.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.