Foto's Brunssum & Brunssumwegwijzer > Nieuws overzicht Totaal

Nieuws overzicht Totaal

Gemeenschapshuis Klaver 4 veranderd in Mini Lego® World

Op zaterdag 6 en zondag 7 april organiseert “Bricks Club Limburg” zijn eerste evenement in gemeenschapshuis Klaver 4, gelegen aan de Florence Nightingalestraat 6 te Brunssum-Noord. “Bricks Club Limburg” is een groep vrienden die allemaal zeer enthousiast zijn over de mogelijkheden die Lego® te bieden heeft. Ze hebben zich dan ook sinds een jaar georganiseerd…

15 views
Geen reacties
Lichtjesstoet Schinveld

Vandaag niet ver weggegaan, zijn toch onze buren. Een lichtstoet organiseren dat kunnen ze. Kiek mer!!

13 views
Geen reacties
NL Doet op 15 en 16 maart 2019

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 vinden in Brunssum twee grote vrijwilligersdagen plaats. Tijdens ‘NL Doet’ steken mensen de handen uit de mouwen om gedurende een dag(deel) vrijwilligerswerk te verrichten. In Brunssum kunnen vrijwilligers op meer dan 10 plekken aan de slag. Vrijwilligerswerk om de jeugd te help, of juist de ouderen. Voor…

14 views
Geen reacties
Brunssum: impuls voor projecten voor duurzame energie

De Brunssumse gemeenteraad heeft maandag 11 maart 2019, als eerste gemeente in Parkstad Limburg, een afwegingskader vastgesteld voor het toetsen van grootschalige projecten op het gebied van windenergie en zonne-energie. Het gaat om een beleidsregel met de naam ‘PALET Regionaal afwegingskader grootschalige duurzame energieopwekking’. Bij projecten voor het opwekken van windenergie of zonne-energie vindt de…

21 views
Geen reacties
2 nieuwe Shetland ruinen bij Kinderboerderij Schutterspark

Kinderboerderij Schutterspark Heeft 2 nieuwe Shetland ruinen van nog geen meter hoog. Ze heten Happy en Noël. Zij komen van Stichting de Ezelshoeve uit Baarle -Nassau Happy en Noël zijn nu ongeveer 4 jaar oud, zijn gechipt (en paspoort), gevaccineerd, ontwormd en hebben mooie gezonde hoefjes. Ze zijn gewend aan katten, honden, kippen, ganzen, ezels,…

17 views
Geen reacties
Video Oude Gemeentehuis

Gisteren werd de verjaardag gevierd van ons Oude Gemeentehuis. We hebben door de jaren natuurlijk wat foto’s verzameld die we graag laten zien. Het is toch het meest herkenbare gebouw van Brunssum. Met muziek van fanfare St. Barbara en Carboon. Zang: Jean Innemee. N.B.: Je zou Wie leef is Mie Land bijna een tweede Limburgs…

28 views
Geen reacties
Herdenking 100 jarige bestaan van oude Raadhuis

Raadsvergadering Brunssum iets anders door herdenking 100 jarige bestaan van oude Raadhuis. Waarnemend burgemeester Gerd Leers ontving 4 dames die in het jaar 1919 geboren zijn en overhandigde hen een mooie herinneringsspeld. Tevens maakten 2 bewoners gebruik van hun spreekrecht. Foto’s: klik hier.

17 views
Geen reacties
Oude Gemeentehuis Jarig

Maandag 11 maart werd de verjaardag van ons Gemeentehuis herdacht. Ondanks de snerpende kou waren nogal wat mensen hier naartoe gekomen en hebben het Gemeentehuis helemaal opgegeten! Wij hebben meegeholpen. Klik hier voor de foto’s.

15 views
Geen reacties
Storm zorgt voor veel overlast.

De storm die zondagmiddag over onze provincie raasde, veroorzaakte heel wat overlast. Zo ontregelden omgevallen bomen het treinverkeer in de provincie en beschadigden bomen diverse panden, verkeersborden, muurtjes en zelfs een kerkhof in de provincie. De grootste ravage was in Brunssum, waar een boom bijna de complete voorgevel van een woning aan de Spoorstraat wegvaagde….

22 views
Geen reacties
Expositie van Marianne de Vries en Riny Timmermans

Van 8 maart t/m 30 maart is er een expositie van schilderijen en bronzen beelden van Marianne de Vries en Riny Timmermans in galerie SKP045 in Brunssum. Elke vrijdag en zaterdag is de galerie open van 13 tot 16.30 uur.

28 views
Geen reacties
Familie Carnaval Langeberg 2019

Familie Carnaval Langeberg 2019: klik hier voor de foto’s.

28 views
Geen reacties
11 maart: Viering 100 jaar Oud Raadhuis

Op maandag 11 maart 2019 is het precies 100 jaar geleden dat het Oud Raadhuis van Brunssum in gebruik werd genomen. Vanaf 18 uur wordt dat gevierd met het uitdelen van een speciale verjaardagstaart. Iedereen is welkom op het pleintje vóór het Oud Raadhuis. Speciaal voor de 100e verjaardag van het Oud Raadhuis is een…

38 views
Geen reacties
Cafe Ouwe Mert met carnavalsvierders

Kort bezoekje aan Cafe Ouwe Mert met carnavalsvierders. Enkele foto’s.

24 views
Geen reacties
Brikkebekkesch familiecarnaval

Weer een leuke middag met name voor de kids in De Kroeg van de Brikkebekkesch. Prima en gezellig familie – carnavalsfeest. Zie hier de foto’s.

30 views
Geen reacties
Foto’s optocht Brunssum

Maandag trok de grote optocht door het centrum van Brunssum. Het was een kleurrijke stoet met heel mooie groepen en einzelgangers. Chapeau! Foto’s deel 1: klik hier. Foto’s deel 2: klik hier. Foto’s deel 3: klik hier.  

125 views
Geen reacties
Foto’s optocht Treebeek

Een korte maar leuke optocht trok vanmorgen door Treebeek. Ook carnavalsverenigingen uit andere wijken gaven akte de presence. Foto’s deel 1 Foto’s deel 2 Met dank aan Patrick Raadschelders voor de foto’s.

51 views
Geen reacties
Koning Carnaval

Uitgegroeid tot een van de top buitenevenementen in Limburg door de sponsoren en de de organisatie die daar uitstekend invulling aan hebben gegeven. Chapeau voor beide. Topprestatie. Uitstekende sfeer en optredens. Ga vooral zo door. Wij zijn bang dat het Lindeplein al bijna te klein wordt. Fotoreportage deel 1 Fotoreportage deel 2

119 views
Geen reacties
Ogenmaskerade bij Koning Carnaval

Omdat we met genoeg mensen waren, heb ik me speciaal toegelegd op ogenmaskers en/of opmaak hiervan. Was heel speciaal om te doen en natuurlijk hebben we ook weer sfeerfoto’s gemaakt. Herkent U uw eigen ogen nog? Laat het ons weten, we zijn benieuwd. Klik hier voor de foto’s.

44 views
Geen reacties
38e Carnavalsdienst

De 38e Dialectdienst werd vandaag voor een goed gevulde kerk verzorgd. Natuurlijk met Pesjtoer Louis Cordewener, Ron Logister en Wiel Roeselers als organisatoren. Alle Carnavalsverenigingen waren vertegenwoordigd met hun Prinsen en Prinsessen. Heel veel carnavalsvierders hadden ook de weg naar de kerk gevonden. Voor de muziek zorgden zoals vanouds Zanggroep de Bronsheimers en het Shantykoor…

32 views
Geen reacties
Foto’s Kinderoptocht Brunssum

De kinderoptocht in Brunssum is het grote voorproefje van de Grote optocht op maandag. Vrijwel alle groepen zijn in de grote optocht terug te zien naast vele andere groepen. Het was een uitstekende optocht, wij legden natuurlijk het accent op de kids. Daarna ook nog wat foto’s van de after party in de Brikke Oave….

72 views
Geen reacties
Sleutel overdracht C.V. de Klotsköp

Vrijdag 1 maart j.l. heeft Sjtadsprins Michael Quaedvlieg met zijn Dreigestirn Jungfrau Ricardo Peeters en Bauer Serv Lucassen de 12e sleutel ontvangen in de historie van de Klotskop. Klik hier voor de foto’s.

46 views
Geen reacties
Fotoreportage ontvangst van de Blauwe Sjuut

Een jaarlijkse traditie in het Brunssumse carnaval is de ontvangst van de Blauwe Sjuut. Dat is ook dit jaar het geval. Met diverse speeches namen de Brunssummers en Heerlenaren elkaar op een grappige manier op de korrel. Leuke bijeenkomst. Zie hier de foto’s.

33 views
Geen reacties
Foto’s Vrouwluujtrek in Brunssum

De Vrouwluujtrek in Brunssum ging vandaag van start met het uitroepen van een nieuwe vrouwe Gregoria. Dit jaar viel deze eer aan Anja Kicken. Zij werd in de Brikke Oave ontvangen door waarnemend burgemeester Leers. Zoals het bij de dames op deze dag een gewoonte is, moest de stropdas van de burgervader er aan geloven….

37 views
Geen reacties
Laatste live-uitzending Carnaval Radio

De laatste live-uitzending van Carnaval Radio bij Rumpenerhof zag er zo uit, en gezellig was het. Klik hier voor de foto’s.

31 views
Geen reacties
De 1ste Narrenmiddag in de Ouwe Mert

De 1ste narrenmiddag is een feit, in een bomvol “De Ouwe mert” was het gistermiddag dank zei Huub Eggen en ceremoniemeester Wiel Roeselers een gezellige boel met sjpas, sjeële zever en kwatsj en met diversen optredens van artiesten. Klik hier voor de foto’s.

36 views
Geen reacties
Rozencompliment voor Josje Das

Brunssum barst van de enthousiaste vrijwilligers. Mensen die, zonder daar iets voor terug te vragen, de handen uit de mouwen steken. Eén van die vrijwilligers is Josje Das. Op zondag 24 februari 2019 werd alweer het achtste Rozencompliment van de Partij van de Arbeid Brunssum uitgereikt door Haïco Offermans en delegatie. Josje woont al ca….

38 views
Geen reacties
Poetetreffe Langeberg

Het 2×11 Poetetreffe is een kinder carnavalsfeest dat gehouden wordt door de CV De Burcht (Langeberg Brunssum). Het was een zeer druk en goed georganiseerd feest met veel sfeer. Chapeau. Klik hier voor de foto’s.

37 views
Geen reacties
Gemeentelijke Erepenning voor Marion Theunissen-Zonneveld

Op zondag 24 februari 2019 ontving mevrouw Marion Theunissen-Zonneveld de Erepenning van de gemeente Brunssum. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Carolus de Rijck. Mevrouw Theunissen-Zonneveld krijgt de onderscheiding vanwege haar inzet voor het Poetetreffen Langeberg en voor andere maatschappelijke verdiensten voor de wijk Langeberg in Brunssum. Marion Theunissen-Zonneveld was in 1992 mede-oprichtster van de…

110 views
Geen reacties
Foto’s Buuttefestival CV Streupers

Voor velen is het Buuttefestival de kans om weer eens heerlijk ontspannen te lachen met een hapje en drankje. Dat is zeker gelukt. Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.

74 views
Geen reacties
Park het Plateau Bindingsdag

Bindingsdag jongeren en mentoren in t kader van Peron045 en Nsp045 bij Park het Plateau. Klik hier voor foto’s.

27 views
Geen reacties
2019 KOK Brunssum

Carnaval Kids time : Kinjer Optocht Komitee (KOK) Brunssum heeft een middag speciaal voor de kinderen. Het werd een heel leuke happening. Klik hier voor de foto’s.

72 views
Geen reacties
Carnaval Radio

Wie heeft de carnavalradiosjaal, van het statief van de fotograaf van Foto’s Brunssum, losgeknoopt en meegenomen? Of wie weet waar die nu is? Geef hem alsjeblieft terug! Wij maken gratis foto’s voor iedereen en alles wat wij krijgen is een medaille, een petje, een sjaal, een biertje, een speldje…. en een glimlach. Dat neem je…

74 views
Geen reacties
Gecertificeerde reanimatiecursus

Op zaterdag 16 februari gaf Hub Brouns, werkzaam bij de Brandweer Brunssum, een door het Rode Kruis gecertificeerde reanimatiecursus. Alle 15 deelnemende cursisten zijn competent verklaard. Deze cursus had natuurlijk als doel meer mensen het reanimeren aan te leren maar de opbrengst van de cursus gaat geheel naar Alpe d’Huzes waaraan Hub Brouns op 6…

33 views
Geen reacties
Opening van Bikepark Hendrik

Op het hoogste punt van Brunssum is vandaag de heropening geweest van MTB Routes Parkstad Limburg. Er zijn 30 kilometer nieuw MTB Trails aangelegd Zuid-Limburg kent meer dan 400 km bewegwijzerde off-road trails verpakt in totaal 20 mountainbikeroutes. De routes variëren niet alleen in afstand maar ook in niveau, zodat zowel beginners als gevorderden aan…

87 views
Geen reacties
Vrouwlluujtreffe

Foto’s deel 1 Foto’s deel 2 Vrouwlluujtreffe met dank aan onze stagiaire Milika Slaats

55 views
Geen reacties
Foto’s Seniorenzitting

De eerste senioren zitting in de Brikke Oave was een groot succes. Zie hier een kleine fotoreportage van deze gezellig middag. Locatie: Brikke Oave.

118 views
Geen reacties
Nieuwe ondernemer Risa Service VOF

Zaterdag 9 februari is er weer een nieuwe ondernemer in de Rumpenerstraat bij gekomen. Risa Service VOF luxe terrasoverkappingen opent in Brunssum de deuren van hun nieuwe showroom. Wethouder de Carolus de Rijck heette hen vanochtend van harte welkom. Foto’s Brunssum wenst deze enthousiaste ondernemers heel veel succes! Enkele foto’s

56 views
Geen reacties
Brunssum schrijft geschiedenis

De bekende lokale historicus Theo Raets kreeg vandaag bij zijn terugtreden na dertig jaar voorzitterschap van de Stichting Historische Bron van Brunsham een verrassing. Van het bestuur kreeg hij een afscheidsreceptie aangeboden. Bij die gelegenheid kreeg hij door de burgemeester en de stichting een nieuw ingestelde en naar hem genoemde prijs uitgereikt. Deze Theo Raets…

75 views
Geen reacties
Heropening Kleding winkel Leger des Heils

Afgelopen woensdag 6 februari 2019 was er bij het Leger des Heils in Treebeek een feestelijke heropening van de kleding winkel en koffiecorner. Bij de opening werd een glas en lood raam onthuld door wethouder Hugo Janssen. Met de slogan “je bent niet alleen” zet het Leger des Heils in Brunssum zich in om mensen…

61 views
Geen reacties
Zwarte banders in Brunssum

Limburg heeft de eerste Okinawa Goju-Ryu Karate zwarte banders in Brunssum (Centrum Bubishi) Dennis van Neer en Narelle Gommans zijn geslaagd voor 1e Dan (zwarte band). Remco Danker is geslaagd voor 2e Kyu! (Bruine band, eerste streep) Brunssum heeft er weer een paar topsporters bij. PROFICIAT met deze top prestatie namens: Foto’s Brunssum. Enkele foto’s:…

65 views
Geen reacties
Receptie Brikkebekkesch

De receptie van de Brikkebekkesch was een gezellige en geslaagde bijeenkomst met als hoofdpersonen de jeugdprins Dennis 1 en hoofdprins Danny 1. Ze hadden er veel werk van gemaakt. Chapeau. Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.

63 views
Geen reacties
Opening verbouwde winkel Leger des Heils

FEESTELIJKE OPENING VAN DE VERBOUWDE WINKEL VAN HET LEGER DES HEILS. IEDEREEN IS WELKOM Woensdag 6 februari Aanvang 10.00 uur.  Horizonstraat 77, Brunssum Met de slogan “je bent niet alleen” zet het Leger des Heils in Brunssum zich in om mensen met elkaar te verbinden. Om dit goed te kunnen faciliteren is er hard gewerkt…

51 views
Geen reacties
Lagere leges bij extra duurzaamheidsmaatregelen

Sinds 1 januari 2019 zet de gemeente Brunssum haar legesbeleid in, om burgers en organisaties te stimuleren extra duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Wie (ver)bouwplannen heeft kan de leges (gedeeltelijk) terugkrijgen wanneer het niveau van verduurzaming bij de oplevering aantoonbaar boven de wettelijke eisen ligt. Deze maatregel moet een bijdrage leveren aan het behalen van de doelstellingen…

68 views
Geen reacties
Impuls voor Oostflank Brunssum

Er is een ‘casco gebiedsvisie’ ontwikkeld voor de zogeheten Oostflank van Brunssum om grootschalige economische ontwikkeling mogelijk te maken. Het gebied van 360 hectare gaat daarom flink op de schop. Er komen betere verbindingen, een facelift voor bedrijventerreinen, nieuwe bedrijfskavels en meer ruimte voor groen, energieopwekking en recreatie. Deze gebiedsvisie wordt in de komende jaren…

56 views
Geen reacties
Gemeente neemt Romboutsgebouw over

De gemeente Brunssum is met de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) overeengekomen om het schoolgebouw, waarin het Romboutscollege is gehuisvest, over te nemen. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat het voortgezet onderwijs uit Brunssum verdwijnt. Het voortbestaan van het Romboutscollege in Brunssum staat al jaren onder druk, door teruglopende leerlingaantallen. In 2017 werd duidelijk dat…

74 views
Geen reacties
Majorettegroep Parcifal uit Brunssum Nederlands Kampioen

Majorettegroep Parcifal uit Brunssum is Nederlands Kampioen geworden. Zaterdag 26 januari mocht Danique haar show laten zien tijdens de sterparade jeugd 1. Dit leverde haar de eerste gouden plak op voor Parcifal Brunssum. Op zondag waren de ensembles aan de beurt. Drie sterkte routines in de divisies jeugd 2 met Indy, Lindsey en Lotte, junior…

874 views
Geen reacties
Heerentreffen Bie Fons Schobben

Klik hier voor de foto’s

77 views
Geen reacties
Receptie Stadsjeugdprins Owen 1e

Ophalen en receptie Stadsjeugdprins Owen 1e zaterdag 26 jan 2019. Foto’s deel 1 Foto’s deel 2

63 views
Geen reacties
New Years party Jongerenwerk CMWW Brunssum

25 januari was er in het Barbarahoes Zonnestraat 3 te Brunssum een New Years party voor de leeftijd van 8 t/m 16jaar georganiseerd door Jongerenwerk CMWW Brunssum Van chillzone tot photoboot en partyzone waarbij ook nog de voetjes van de vloer gingen was het een dolle boel. Al met al een goed geslaagd feestje. Klik…

59 views
Geen reacties
Optreden van Don Kiesjot in Trefcentrum Treebeek

Optreden van Don Kiesjot tijdens de prinsenproclamatie in Trefcentrum Treebeek op 12-1-2019

183 views
Geen reacties
Hauf Um in de Brikke Oave groot succes

Zondag 20 januari organiseerde de Brikke Oave voor de 2e keer het Hauf Um. De dag startte om 09.00 uur met een gezamenlijk ontbijt voor alle dames en heren, waarna het programma om 10.00 uur begon in de Grote Zaal. Door middel van een podium zijn de mannen en de vrouwen van elkaar gescheiden. Apart…

130 views
Geen reacties
Prins Jeffrey I heerser van CV Kirkstroatnarren.

Prins Jeffrey I (Lutgens) uitgeroepen tot de nieuwe heerser van CV. Kirkstroatnarren. Tijdens het jaarlijks galabal in de Brikke Oave is Jeffrey I op spectaculaire wijze uitgeroepen en trok hij compleet met band de zaal in om iedereen te verrassen. Na zijn aantreden is het publiek vermaakt met optredens van onder andere de Toddezèk, Ohne…

145 views
Geen reacties
Uitroepen Prins Kirkstroatnarren

Als je dag in-dag uit Bedrijfsleider bent in de Brikke Oave wil je ook wel eens wat anders. Dat wisten de Kirkstroatnarren en strikten Jeffrey meteen om als Prins van hen 1 jaar door het carnavals leven te gaan. In een afgeladen Brikke Oave werd Prins Jeffrey I geproclameerd en ondersteund door het Klotsköp-Stads Dreigestirn,…

110 views
Geen reacties
Optreden van Frans Theunisz C.V.Chalet

Tijdens de prinsenproclamatie van C.V.Chalet op 12-1-2019 was er o.a. een optreden van Frans Theunisz

112 views
Geen reacties
Prinsenproclamatie CV Chalet

Tijdens de Prinsenproclamatie werd de nieuwe Prins gepresenteerd: Justin1 van CV Chalet. In trefcentrum Treebeek traden diverse artiesten op waaronder Jan Theunisz, Don Kiesjot, Katja Henz en Herriemenie Miserabel. Zie hier de fotosessie

118 views
Geen reacties
Nieuwjaarsborrel van het MMP en Veteranen Brunssum

Nieuwjaarsborrel van het Military Meeting Point Brunssum en Veteranen Brunssum. Klik hier voor enkele foto’s.

153 views
Geen reacties
Uitreiking Parelorde 2019

Donderdagavond 10 januari was er de uitreiking van de 49ste parelorde die uitgereikt werd aan Jaimy van Dijk, 30 jaar jong en getrouwd met Lieke en sinds 12 december 2018 nog steeds kersverse papa van hun zoon Jaxx. De orde van verdienste van de Karnavalsroad Broenssem ging naar Jack Theunissen. Klik hier voor een uitgebreide…

124 views
Geen reacties
Nieuwjaarsborrel Business in Brunssum

Donderdag 10 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsborrel plaats van het ondernemersnetwerk Business in Brunssum. Na een openingswoord van de voorzitter Leo Peters, gaf Maurice Damen een terugblik op 2018, en een vooruitblik naar 2019. Business in Brunssum had als gastspreker Joost van den Akker, Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de Provincie Limburg uitgenodigd. Klik hier…

84 views
Geen reacties
Parkstadborrel

Dinsdagavond 8 januari vond de tiende, door “Tafelronde 196 Gravenrode” georganiseerde Parkstadborrel voor de eerste keer plaats in de Brikke Oave te Brunssum. Het nieuwe goede doel dat gesteund wordt, is “Stichting Leergeld Parkstad”. Deze Parkstadborrel leverde het mooie totaalbedrag op van €8785,- Klik hier voor de foto’s.

153 views
Geen reacties
Wijkteam Brunssum-West

Vanavond was er in het Barbahoes in de Zonnestraat op uitnodiging van Wijkteam Brunssum-West een openbare vergadering met als thema: Veiligheid in de wijk Aanwezig waren ook de wijkmanager(s) alsook wonen zuid Ook zijn alle WhatsApp beheerders uit de hele wijk uitgenodigd om aan deze vergadering deel te nemen waarbij de discussies en problematiek in…

118 views
Geen reacties
Foto’s Receptie C.V. De Klotsköp

Receptie C.V. De Klotsköp Klik hier voor de foto’s.

117 views
Geen reacties
Foto’s Nieuwjaarsconcert RMK 1921

Nieuwjaarsconcert van Mannenkoor RMK 1921 en Mannenkoor DSM met sopraan Jenske Wijshoff. Klik hier voor de foto’s.

83 views
Geen reacties
Nieuwjaarsconcert Harmonie Orkest Concordia

Zaterdag 5 januari speelde Harmonie Orkest Concordia Treebeek o.l.v. Armand Wolfs. En als solist van die avond, was Bert Steinmann er die het hobo-concert van Rimsky-Korsakov uitvoering brachten. Klik hier voor foto’s.

100 views
Geen reacties
Promotiedag Karnavalsroad Broenssem

Karnavalsraad Brunssum deelt posters en seizoensmedailles uit aan de sponsoren. Klik hier voor enkele foto’s.

102 views
Geen reacties
Opening Offistente & De Lunchtuin Brunssum

Vanaf 2 januari 2019 zullen er 2 nieuwe en vernieuwende bedrijven gaan starten in Brunssum, “Offistente & De Lunchtuin”. Beide zijn gevestigd in de “werktuin” aan de Rumpenerstraat 4a. De opening was vrijdag 4 januari 2019. Klik hier voor enkele foto’s.

168 views
Geen reacties
Foto’s Nieuwjaars receptie Brunssum

Donderdag 3 januari was er de traditionele Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brunssum. Klik hier voor een fotoreportage.

97 views
Geen reacties
Video Nieuwjaarsduik 2019

Geweldig toch en dit gebeurd allemaal in Brunssum.

293 views
Geen reacties
Foto’s Nieuwjaarsduik 2019

Nieuwjaarsduik in Brunssum begint nu wel een traditie te worden, de 8ste editie startte om klokslag 12.00 uur door het startschot van Wethouder Carolus de Rijck. Klik hier voor een fotoreportage.

167 views
Geen reacties
Nieuwjaarsduik

Op 1 januari is de 8ste nieuwjaarsduik georganiseerd door de zwemvereniging Brunssum Om klokslag 12.00 uur mogen de zwemmers te water in het natuurbad bij Europarcs Resorts. Inschrijven vanaf 11.00 uur.  Na de duik wacht voor alle deelnemers een warme kop erwtensoep bij Brasserie De Uitvlucht.

192 views
Geen reacties
Video Vocaal Totaal in het Clemenskerkje

Optreden van Vocaal Totaal in het Clemenskerkje op 2e Kerstdag.

109 views
Geen reacties
Bethlehem in en rond het Clemensdomein

Het Sint-Clemenskerk (Brunssum) was deze middag omgetoverd in een klein Bethlehem waarbij Vocaal totaal in het Clemenskerkje ook van zich lieten horen. Klik hier voor een fotoreportage.

106 views
Geen reacties
Foto’s ParkCity Church

ParkCity Church vierde ook dit jaar weer kerst in de Brikke Oave, kerstavond kwamen er bijna 500 mensen kijken naar muziek van de PCC Band, dans van Pure Passion en Pure Kids, en de kerstboodschap van Remco de Zwart. Dit is jaar was het thema ‘The Greatest Gift’. Zie hier de fotoreportage. Idee voor de…

96 views
Geen reacties
The Magic before Christmas

The Magic before Christmas in Brunssum Noord met het kerstspel gespeeld door de kinderen van de Titus Brandsma school. Foto’s: klik hier.

104 views
Geen reacties
Kerstpakketten Leger des Heils Treebeek

Het Leger des Heils in Treebeek-Brunssum deelt ook dit jaar weer een groot aantal Kerstpakketten uit aan mensen die moeilijk kunnen rondkomen. Kapitein Aalt Fikse, korpsleider van het Leger in Treebeek; “Wat wij ontvangen vanuit de samenleving, delen we ook weer uit. Het Leger des Heils heeft gelukkig een goede naam en daarom wilden veel…

112 views
Geen reacties
Fotoreportage Vredeslicht

Zaterdagavond 22 december is het echte vredeslicht in Brunssum aangekomen. Vanuit Bethlehem via Oostenrijk naar Nederland, en van Utrecht naar Brunssum. Burgemeester Gerd Leers kreeg het eerste vlammetje overhandigd en zo verspreidde het zich over Brunssum. Scouts uit Brunssum welpen zijn dit gaan halen en gaan en uitdelen. Heb je het licht je nog niet…

97 views
Geen reacties
Vredeslicht naar Brunssum

Zaterdag 22 december komt het vredeslicht weer naar Brunssum, om 17.30 zal het op het Lindeplein arriveren. Komen jullie ook een lichtje halen? Vergeet niet een eigen lantaren of kaarsje mee te nemen.

113 views
Geen reacties
Roger Cals presenteerde zijn 9e boek

De Parel van de Mijnstreek brengt meer voort dan u denkt. De Brunssumse schrijver Roger Cals presenteerde zijn 9e boek. Vrijdag overhandigde hij het eerste exemplaar. Wilt u graag iemand verrassen dan is dit misschien een leuk idee. Zie voor meer informatie https://goo.gl/CGN6J2

101 views
Geen reacties
Aan de slag met bijzondere schuldhulpverlening

Op dinsdag 18 december is in Brunssum-Noord ‘Os Hoes’ geopend. Een huiselijke plek waar ISD BOL-klanten van met problematische schulden ondersteund worden om hun problemen aan te pakken. Ze blijven zelf de regisseur van hun eigen traject, maar worden waar nodig geholpen door gemeente, CMWW, ISD BOL, Betere Buren of Kredietbank Limburg (KBL). Mensen maken…

101 views
Geen reacties
Foto’s afsluiting training professionalisering

Onze raadsleden en wethouders zijn met vlag en wimpel geslaagd voor het professionalisering traject voor lokale bestuurders. Centraal in de training stond houding en gedrag en het creëren van een veilige omgeving waarin zinvol samengewerkt kan worden. Wij zijn trots op onze bestuurders! Klik hier voor de foto’s.

71 views
Geen reacties
Gemeenteraad sluit training met succes af

De gemeenteraad van Brunssum heeft op woensdag 19 december 2018 een training ‘professionalisering’ afgesloten. Tijdens een bijeenkomst op woensdagavond in de Brikke Oave voor bestuurders uit heel Limburg werden de resultaten van de training gepresenteerd. Brunssum heeft de training als pilot ontwikkeld, om ook de kwaliteit van het lokaal bestuur in andere gemeenten te versterken….

88 views
Geen reacties
3 dagen kerst vier je samen in Brunssum compilatie

Wij waren er alle dagen en bieden deze film graag aan, aan de organisatie, de mensen die er waren kunnen nog eens terugkijken en ook voor hen die er niet waren, zien ze wat ze gemist hebben. Heb je samen kerst gevierd in Brunssum, anders ben je er vast het volgend jaar bij? Wij kijken…

246 views
Geen reacties
Laatste wegdeel Buitenring in gebruik

Op donderdag 20 december 2018 wordt ook het wegdeel vanuit de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) tot de N276 (Brunssum/Sittard) als pilot in gebruik genomen. Hiermee is de Buitenring nog dit jaar (m.u.v. het turboverkeersplein in Nuth) volledig beschikbaar voor verkeer. Lees meer: Bericht Laatste wegdeel Buitenring nog dit jaar in gebruik genomen

106 views
Geen reacties
Aanvulgrond aansluiting A76 op Buitenring veilig

In het kwart klaverblad van de aansluiting van de Buitenring Parkstad Limburg (N300) op de A76 in Brunssum wordt momenteel grond aangevuld. Dat gebeurt onder andere met grond en zand en met slibmateriaal uit Zuid- en Midden-Limburg. Al het gebruikte materiaal voldoet aan de eisen van het landelijke Besluit bodemkwaliteit en de gemeentelijke Nota bodembeheer…

89 views
Geen reacties
Wat was het een prachtig feest

Wat was het een prachtig feest, wat hebben we genoten en velen met ons. Foto’s van de laatste dag! Brunssum op z’n best! En verder: Milika Slaats komt Foto’s Brunssum een tijdje versterken. Ze heeft ons gevraagd of ze, voor haar opleiding fotografie, bij ons wat ervaring op mag doen. Natuurlijk bieden wij haar die gelegenheid en…

119 views
Geen reacties
Nog meer in centrum Brunssum

Alles voor de goede doelen in het centrum van Brunssum. Foto’s: klik hier en hier

89 views
Geen reacties
Brunssum bruist!

Kerst vier je samen: zaterdag 15 december 2018 van 19.00 uur – 22.00 uur. Zaterdag zijn er meer dan 12000 mensen naar de lichtjes komen bekijken! Klik hier voor de foto’s.

155 views
Geen reacties
Party in Progress

Kerst vier je Samen ook met een optreden van Party in Progress in de Brikke Oave!   Klik hier voor foto’s

264 views
Geen reacties
Foto’s Kerst vier je samen

Foto’s vrijdag deel 1: klik hier Foto’s vrijdag deel 2: klik hier

150 views
Geen reacties
De voorbereiding van Kerst vier je samen

Kom jij ook kijken? Morgen begint het. Klik hier voor foto’s.

106 views
Geen reacties
Rd4 afvalwijzer 2019 klopt niet

Opgelet: de Rd4 afvalwijzer 2019 al ontvangen? Deze blijkt helaas niet te kloppen. Je ontvangt binnenkort een nieuwe, correcte, afvalwijzer. De betrokken partijen doen hun best om bij iedereen de juiste afvalwijzers zo snel mogelijk te bezorgen. Op de website van Rd4 (www.rd4.nl/afvalkalender) en in de Milieu App kun je ondertussen de digitale kalender raadplegen….

108 views
Geen reacties
Mijnwater B.V. met de 1e proefboring

Maandag 10 december is Mijnwater B.V. gestart met de 1e proefboring voor een open bodemenergiesysteem (warmte-koude-opslag (WKO)) bij de Tarcisius locatie aan de Sint Gregoriuslaan in Brunssum. De boring vindt plaats in het kader van de aanleg van een circulair energienetwerk. De boring moet uitwijzen of de bron ingezet kan worden als een functionerende warmte-…

148 views
Geen reacties
Dinsdag 11 december raadsvergadering

Dinsdag 11 december vindt er weer een raadsvergadering plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis. De agenda voor deze vergadering is hier te vinden:https://ibabsonline.eu/Agenda.aspx?site=brunssum&agendaid=77fd69e9-07e9-470c-bc7f-071b580a7bb9&FoundIDs&year=2018 Vanaf 19.00 uur is de vergadering live te volgen via de livestream: https://youtu.be/6pC8eaYKBv8

112 views
Geen reacties
Ensemble Ubunto in Clemensdomein

Vandaag was hier het eerste verrassingsconcert.Een 60-tal toehoorders waren aanwezig bij dit toch wel aparte concert. Annemie Vallino-Ravetta van Vocaal totaal leidde het programma dat past in de Adventstijd.Ubuntu betekent: in het Sub-Saharisch Afrikaans“Eén-zijn”* “Menselijkheid tegenover anderen”* “Ik ben omdat wij zijn”* Menselijk worden door anderenEen veel gebruikte definitie van Ubuntu is “het geloof in een…

76 views
Geen reacties
Kerstballen schieten bij S.V. Oud Römpe

Kerstballen schieten bij S.V.Oud Römpe was weer groot succes. Ook dit jaar waren er heel veel prijzen. Meer dan 150 mensen kwam schieten. Foto’s: klik hier.

148 views
Geen reacties
Emmaparkloop

In aanloop naar de 31e Parelloop, op zondag 24 maart 2019, worden ook dit jaar weer drie voorbereidingswedstrijden in de Brunssumse parken georganiseerd. Bij deelname aan alle drie de wedstrijden doet men automatisch mee aan het EMMA Safety Footwear Parklopen-klassement.De parklopen, die plaatsvinden in de mooie parken van Brunssum, hebben het karakter van een trimloop…

169 views
Geen reacties
Programma Kerst vier je Samen

Vrijdag 14 december:16.00-22.00 : Kerst vier je Samen in Brunssum17.00 uur: Opening17.30-22.00 : Hot Rod Riot18.00-22.00 : Feest der Verwondering zaterdag 15 december:12:00 – 16:00 :Optredens van Brunssums jong talent in de Kiosk12:00 : Opening van het festival terrein met Foodtrucks, een schaatsbaan en carrousel16:00 – 17:00 : Samenkomst voor de viering voor het vredeslicht18:00…

324 views
Geen reacties
Bsv-Limburgia J08-01 bij Fortuna

Bsv-Limburgia J08-01 Kampioen seizoen 2017-2018 mochten vandaag met Fortuna het veld op. Trainer Toefiek Zannoudi en Roy Bovendeaard verraste deze jonge sterspelers eerst met frieten gesponserd door friture ‘T Heufke waarna ze te horen kregen dat ze mee mochten naar Fortuna.

122 views
Geen reacties
Verrassingsconcert

Wilt U zich eens muzikaal laten verrassen? Ga dan eens naar het Clemensdomein op zondag 9 december om 14.00 uur.Wat is daar te doen? Wij weten het niet, dat is de verrassing! In ieder geval is de organisatie i.s.m. Vocaal totaal en met uitvoering van muzikanten uit de regio. Dus dat zit goed zou je zeggen.Ga erheen en…

84 views
Geen reacties
Welkom in Brunssum

Lichtjes in Brunssum die wachten op het vredeslicht.

133 views
Geen reacties
23000 lampjes verwelkomen u in Brunssum

Natuurlijk is het bekend dat eind volgende week de activiteitKerst vier je Samen op het programma staat.Maar…….gisteren donderdag 6 december, werden in het centrum 23000 lampjes ontstoken.Door de ondernemers wordt u uitgenodigd om naar een prachtig versierd centrum te komen. Klik hier voor de foto’s.

166 views
Geen reacties
De Charles Dickens Kapel

In 1987 werd Sjpaskapel Guster gong ut Good opgericht door een aantal echtparen om met muziek vooral tijdens carnaval plezier te maken. Ten tijde van burgemeester Fons Jacobs werd de naam veranderd in Sjtadskapel Broensem om op 1 januari 2018 ter ziele te gaan.Maar het muziek maken bleef jeuken onder de leden en geregeld kwamen…

252 views
Geen reacties
St. Gregoriusziekenhuis

Dan kom je hierlangs en dan krijg je een heel apart gevoel, gauw even een fotootje maken, straks lukt dat niet meer. Hoeveel herinneringen liggen hier, denk ik dan. Enkele foto’s.

112 views
Geen reacties
Uitgaan in Brunssum

Waar ben jij dit weekend op stap geweest? Of waar ga jij nog heen dit weekend? 1- Brikke Oave 2- Klaver 4 3- Grand Café Fratelli  4- Proeflokaal Gorissen 5- Ergens anders Zeg nou zelf: er is altijd wel wat te doen in Brunssum. Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.  

123 views
Geen reacties
Klingbemden Goes Sinterklaas

De Organisatie hier van was in handen van Mara Buikstra Noelle Brouns Wendy Kleuters Jan Pellegrom Ellen van Tulden en heel veel vrijwilligers. Foto’s: klik hier. En nog een paar foto´s gestuurd door de organisatie gemaakt door Ralf.

187 views
Geen reacties
CMWW bij Park het Plateau

Cmww heeft ontdekt dat klimmen in het donker bij Park het Plateau ook erg leuk is. Klik hier voor enkele foto’s.

125 views
Geen reacties
Een hele dikke PROFICIAT

Gisteren is de Stichting Bloemenhart blij verrast met het benoemen van Tristan Canisius als Erelid bij het festival ‘Wij zijn Limburg’. Vorige week 2 nominaties in het Brunssum Gala en amper een paar dagen later DIT. Foto’s Brunssum en al haar volgers wenst Tristan en al ‘zijn’ vrijwilligers om hem heen het allerbeste maar vooral…

146 views
Geen reacties
Doptober!

Het initiatief van onze plaatselijke afdeling van de PvdA werd door de Brunssummers massaal omarmd en bleek, vandaag, bij het inleveren van de verzamelde doppen bij Gebr. Swinkels een groot succes. In èèn maand tijd werden zo’n 139.752 doppen opgespaard. De opbrengst werd gelijk overhandigd aan de Kinderboerderij Schutterspark Prima gedaan Brunssum en misschien moeten we de PvdA Brunssum…

263 views
Geen reacties
Foto’s Brunssum Gala 2018

Vrijdagavond 23 november vond in de volle Brikke Oave het Grote Brunssum Gala plaats waarin de Vrijwilliger van het Jaar 2018 bekend werd gemaakt. Vrijwilliger van het Jaar werd Peter Kleuters van/voor het Clemensdomein Oud-Merkelbeek Sportprijs van het Jaar ging naar het 1e Jeugdteam van de Golfclub Brunssummerheide Prijs voor de meest waardevolle Vereniging van het Jaar ging naar de Judoclub Brunssum…

182 views
Geen reacties
Owen Driessen Stadsjeugdprins

Owen Driessen is uitgeroepen als Stadsjeugdprins van Brunssum. Klik hier voor de foto’s.

132 views
Geen reacties
Proefboring eerste stap richting aardgasvrij wonen

Mijnwater B.V. wil op korte termijn twee proefboringen doen in Brunssum in het kader van de aanleg van een circulair energienetwerk. Bij de proefboringen wordt niet naar mijnwater geboord, maar naar een ondieper watervoerende grondlaag (maximale diepte 130 meter). In deze grondlaag gaat (tijdelijk) warmte-koude-opslag plaatsvinden. De resultaten van deze proefboringen zijn nodig voor verschillende…

250 views
Geen reacties
Clemensmarkt- en Kermis

Vandaag was deze traditionele activiteit weer in Merkelbeek. Natuurlijk liep de trotse Vrijwilliger van het Jaar Peter Kleuters daar rond met heel veel vrijwilligers en heel veel bezoekers. Natuurlijk de kans niet voorbij laten gaan om met hem op de foto te kruipen. CDA-Brunssum had aan het begin van de markt, zo rond 11.30 uur,…

135 views
Geen reacties
Erik-Alexander Richter naar Brunssum

Op maandagavond 26 november 19.00 uur komt de bekende spreker en voedingsdeskundige: Erik-Alexander Richter naar Brunssum en wel bij het BloteVoetenPark. Hij heeft een interessant verhaal over de relatie voeding en gezondheid en weet hiermee een ander te inspireren, datgene te doen om ziekte te voorkomen. Erik-Alexander Richter is biochemicus en clinisch psychisch neuro immunoloog…

238 views
Geen reacties
Fam CV De Burcht met Prins Sander

Sander Dijcks is bij de buurtproclamatie van Fam CV De Burchtuitgeroepen tot Prins voor het aankomende seizoen, ook hebben zij vanaf nu een bescherm heer en dat is Carolus de Rijck. Foto’s: klik hier.

392 views
Geen reacties
Herrie in de Pieten Fabriek

Voorstelling herrie in de Pieten Fabriek in de Brikke Oave Brunssum zaterdag 14.00 uur. Klik hier voor de foto’s.

157 views
Geen reacties
Jubilarisrecepsie CV de Streupers

Receptie van de Streupers de jubilarissen zijn: 2×11 Annie Janssen 2×11 Jos Janssen 2×11 Maurice Velraeds 1×11 Marleen Mols !x11 Ashley Houben 1×11 Fanity Houben 1×11 Raymond Janssen 1×11 Frans Nowak 1×11 Ron Logister Met dank aan Jan Douven Foto’s: klik hier.

287 views
Geen reacties
Tribute Night Schutterspark

Tribute Night Schutterspark — met L.A.vation-The World’s Greatest Tribute to U2. Schutterspark Tribute Night 23-11-2018 mooie feestje. Klik hier voor de foto’s.

164 views
Geen reacties
Vrijwilliger van het Jaar

Vanavond is Peter Kleuters, de grote, kleine man achter het Clemensdomein uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar tijdens het Grote Brunssum Gala in de Brikke Oave. Omdat wij ook genomineerd waren hadden wij afgesproken om geen foto’s te maken, wij hadden een ‘gastfotografe’ van Via Brunssum, Francoise Peterson in ‘dienst’ genomen. Bedankt Francoise en we…

179 views
Geen reacties
Mountainbikeroute bijna klaar

Wist u dat wij de meest uitgebreide mountainbikeroute hebben in onze regio? De aanleg van de buitenring kostte een paar kilometer maar Provincie, gemeentes en de mountainbikeclub Discovery hebben samen met Trommelen B.V de verdwenen kilometers nieuw aangelegd zodat wij wederom trots mogen zijn op 70 km aan mountainbike route. Klik hier voor enkele foto’s.

178 views
Geen reacties
Nienoo laat ieder kind stralen

Nienoo Sint voor ieder kind in de Brikke Oave. Klik hier voor de foto’s.

136 views
Geen reacties
Bibliotheek Brunssum

In de bibliotheek Brunssum worden niet alleen boeken uitgeleend of gelezen, maar worden allerhande activiteiten georganiseerd voor jong en oud. 21 november was weer zo’n middag waar ijverig werd geknutseld en voorgelezen voor de kinderen. In samenwerking met Elly Lagerwaard-Schol van de Vrije Akademie ZOM werden weer prachtige resultaten behaald. Kijk eens naar een foto-compilatie…

159 views
Geen reacties
Cadeautjesmarkt Pelgrimskerk Treebeek

Wist u dat: a.s. Zaterdag van 15.00 tot 20.00 uur in de Pelgrimskerk Treebeek voor de 25e keer cadeautjesmarkt wordt gehouden? Ga ook eens kijken en wellicht vindt u nog iets voor uw kinderen of kleinkinderen. (of voor uzelf)

315 views
Geen reacties
Clemensdomein Oud-Merkelbeek

Zondag 25 november is er in het Clemensdomein in Merkelbeek, bgv de feestdag van de patroonheilige St. Clemens, Kermis en Natuurmarkt. Natuurlijk willen we dit graag aan bevelen. Een markt met allerhande puur-natuurstands waar U lekker kunt proeven, snuffelen, rondlopen en vrienden ontmoeten. Tevens diverse activiteiten waaraan Uzelf kunt deelnemen.  Tenslotte zullen er ook wat…

135 views
Geen reacties
Scouting St. Franciscus was bij Emmastaete

Scouting St. Franciscus was bij Emmastaete om de bewoners een gezellige middag te bezorgen. Er werd rummikub gespeeld, gedamd, gejokerd en memorie gespeeld. Er werd veel gelachen met elkaar. Luca ging jokeren en snapte er niks van. En zo werd Tom door een meneer ingemaakt met dammen. Kortom: het was een gezellige geslaagde middag. Tussendoor…

123 views
Geen reacties
Foto’s Prinsenproclamatie C.V. Edelweiss

Prinsenproclamatie C.V. Edelweiss.   Klik hier voor de foto’s.

219 views
Geen reacties
Foto’s Speculaasconcert

Speculaasconcert georganiseerd door Harmonie Orkest Brunssum 1907 Er was een gevarieerd muziek programma te beluisteren in de Brikke Oave. Klik hier voor de foto’s.

164 views
Geen reacties
Zuid Limburgse Militaria beurs

Zondag 18 november was er weer de Internationale Zuid Limburgse Militaria beurs in Brunssum. Meer dan 40 handelaren uit binnen en buitenland waren aanwezig. Ook nu hebben meer dan 250 mensen de beurs bezocht in Brunssum. Klik hier voor enkele foto’s.

258 views
Geen reacties
Nieuwe Prins en Jeugdprins C.V. de Brikkebekkesch

Fotoreportage nieuwe Prins en Jeugdprins van de C.V. de Brikkebekkesch. Klik hier voor de foto’s.

232 views
Geen reacties
Jubilea Fanfare St.Barbara

Nico Theunissen 60 jaar lid en Noèlle Russin 12,5 jaar lid van Fanfare St. Barbara. Enkele foto’s.

222 views
Geen reacties
Foto’s Sinterklaas intocht Brunssum 2018

Elk jaar wordt in Brunssum Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten ingehaald. Vandaag iets anders alsdan we gewend waren. De route liep nu eens van Lindeplein naar beneden via de Kerkstraat naar Truujke Trampel. Wederom een geslaagd evenement waar heel veel kinderen, en hun ouders, plezier aan hebben beleefd. In ieder geval aan de foto’s te…

319 views
Geen reacties
Rozencompliment voor Kinderkledingbeurs Brunssum

PvdA Brunssum Brunssum geeft extra aandacht aan groepen, verenigingen, initiatieven, etc, die opvallen door hun belangeloze inzet voor bepaalde doelgroepen en doen dit dmv een Rozencompliment. Het zevende ‘compliment’ werd vanochtend door de voorzitter van de PvdA, Haico Offermans, uitgereikt aan de enthousiaste bestuursleden van de kinderkledingbeurs Brunssum De Beurs bestaat inmiddels reeds zo’n 20 jaar….

169 views
Geen reacties
Afscheid van voorzitterschap Maurice Daemen

Maurice Daemen heeft vrijdag 16 november afscheid genomen na 20 jaar voorzitterschap Wijkteam Brunssum Centrum. Dit werd gevierd door eigen wijkteam Brunssum Centrum tijdens een gezellige goedverzorgde avond bij Callinair café Femilie Later op de avond schoven de gezamenlijk wijkteams van Brunssum aan en overhandigden hun kado Tevens ontving Maurice de zilveren speld uit van de Gemeente Brunssumvoor…

172 views
Geen reacties
Eerste Speculaasconcert

Zondag 18 november 11:00 uur Brikke Oave door Harmonie Orkest Brunssum 1907. Onder leiding van dirigent Ludo Roijen zal het orkest een deel van haar nieuwe repertoire voor 2018/2019 ten gehore brengen. Onder andere Mountain Song en Puszta zullen de revue passeren.

187 views
Geen reacties
Brunssum Kerst vier je samen

In Brunssum gaat op 14, 15 en 16 december alweer voor de derde keer het evenement van start met de naam “Kerst vier je samen”. Dit jaar zal het feest uitgebreid worden met ‘een feest der verwondering’ in het vijverpark. Al eeuwenlang verwondert de mens zich elke winter opnieuw dat de dagen na 21 december weer…

330 views
Geen reacties
Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs

Op Zondag 18 November vindt weer de Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs plaats. Sporthal Rumpen, Heugerstraat Van 09.00 – 14.00 entrée is € 3.00 Mocht je geïnteresseerd zijn in spullen uit de Eerste en vooral de Tweede Wereldoorlog (maar ook ervoor en erna) dan is dit “the place to be”. Meer dan 40 handelaren uit…

176 views
Geen reacties
Programma Intocht Sinterklaas

Programma: Intocht Sinterklaas in Brunssum. Zaterdag 17 november. Pietenproeven: 11:00-13:30 uur en 14:30-16:00 uur op diverse locaties in het centrum. Aankomst Sinterklaas: 13:30-14:30 uur, eindigend bij het beeld van Truuke Trampel/podium. Podiumprogramma: 13:00-15:00 uur, doorlopend bij het beeld van Truuke Trampel. Sinterklaas zal op zijn paard vanuit het Lindeplein door de straten van het centrum…

213 views
Geen reacties
Video heropening Dance Centre Benito Deane

Tijdens de heropening van dansschool Dance Centre Benito Deane was er na afloop een gastoptreden van Tisjeboy Jay en een paar spontane solo optredens van de dansschool zelf, voor de liefhebbers hier een paar fragmenten uit.

395 views
Geen reacties
Raadsvergadering 13 november 2018

Dinsdag 13 november vindt er weer een openbare raadsvergadering plaats in de Raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze vergadering wordt de begroting van 2019 besproken, de vergadering begint daarom al om 09.30 uur. De agenda is hier te vinden: https://ibabsonline.eu/Agenda.aspx… De vergadering wordt live uitgezonden via deze link: https://youtu.be/WtMV39qPT1I

183 views
Geen reacties
Gedeelte Brunssum van bovenaf

Wat zou jij van bovenaf willen zien? Met dank aan Joost Claessens

151 views
Geen reacties
Video uitroepen stadsprins Michael Quaedvlieg

In de Brikke Oave werd zondagmiddag de 11-11-2018 de stads Prins uitgeroepen bij C.V. De Klotsköp Met Jungfrau Rikolin (Ricardo Peeters) en Bauer (Serv Lucassen) vormt hij het Stads Dreigestirn.

246 views
Geen reacties
Nieuwe stadsprins Michael Quaedvlieg

Michael Quaedvlieg is de nieuwe stadsprins van Brunssum. In de Brikke Oave werd zondagmiddag de 11-11-2018 de stads Prins uitgeroepen bij C.V. De Klotsköp Met Jungfrau Rikolin (Ricardo Peeters) en Bauer (Serv Lucassen) vormt hij het Stads Dreigestirn. Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.

276 views
Geen reacties
Foto’s Fam CV de Burcht

Rowena Groenveld is het nieuwe Dansmarietje bij Fam CV de Burcht. Ze was 3e bij het NK en 4e bij het EK en bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is ze 4e geworden. Dansmarietje Britney geeft Stadsvereniging Fam CV de Burcht een cadeautje als bedankje,voor het liefdevol ontvangen afgelopen jaar ( manchetknopen ) en…

276 views
Geen reacties
Foto’s heropening Dance Centre Benito Deane

10 november werd dansschool Dance Centre Benito Deane weer heropend nadat het vorig jaar augustus door een brand was verwoest. Burgemeester Leers opende de dansschool officieel d.m.v. het bekende lintje doorknippen en hield een mooi welkomstwoord. Tijdens een dankwoord van Benito aan de mensen die meegeholpen hebben aan de wederopbouw hield Benito het ook niet droog en werd…

215 views
Geen reacties
Foto’s Modeshow Leger des Heils

Modeshow Leger des Heils – Treebeek (L) goed bezocht. Hier een deel van de show.

301 views
Geen reacties
2e Kansmarkt Leger des Heils

Zaterdag 10 nov van 11.00 tot 16.00 uur GRATIS TOEGANG Artikelen tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Tevens zijn er veel kerstartikelen te koop. Leger des Heils Treebeek Horizonstraat 77

176 views
Geen reacties
Sjtadsprinsproclamatie

Stjadsprinsproclamatie Sondig 11 nov 2018 Brikke Oave aanvangk 13.11 uur Komen jullie ook?

234 views
Geen reacties
Dance Centre Benito Deane

Morgen zaterdag 10 november gaat de nieuwe vertrouwde dansschool Dance Centre Benito Deane weer open gaan! Burgemeester Leers zal namens de dansschool officieel openen. Iedereen is van harte welkom vanaf 15.00 uur!

165 views
Geen reacties
Nieuwe interim-gemeentesecretaris

Hub Vreuls interim-gemeentesecretaris in Brunssum Per 1 december 2018 gaat Hub Vreuls aan de slag als interim-gemeentesecretaris bij de gemeente Brunssum. Hub Vreuls (62) is momenteel werkzaam bij de gemeente Stein als manager bedrijfsvoering. Daarvoor vervulde hij directie- en managementfuncties bij een aantal (semi)overheidsorganisaties. De heer Vreuls zal voor een periode van 13 maanden aanblijven,…

158 views
Geen reacties
Modehow bij Leger des Heils

Modeshow donderdag 8 nov 10.00 uur Gratis toegang met kopje koffie of thee Leger des Heils Horizonstraat Treebeek Na afloop is de getoonde (2e kans) kleding te koop Zeer lage prijzen

160 views
Geen reacties
Foto-expositie Buitenring

In samenwerking met Heemkundevereniging Brunssum en Provincie Limburg is er een boeiende foto-expositie samen gesteld over de buitenring waarbij de focus met name rond het tracé Brunssum ligt. De tientallen (lucht)foto’s geven een goed overzicht van de voortgang van de werkzaamheden. De foto-expositie is in de periode van 31 oktober t/m 21 november iedere zondagmiddag, maandagmiddag en woensdagmiddag van…

148 views
Geen reacties
Video Buitenring Parkstad Limburg

Vrijdag 2 november werden weer nieuwe wegdelen van de Buitenring in gebruik genomen. Een belangrijke mijlpijl binnen het project! Vanaf vanmiddag kunt u tussen rotonde Avantis en de N276 (Brunssum) volledig gebruikmaken van de Buitenring. Ook is vanaf dat moment het wegdeel vanuit de N276 (Brunssum) tot de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) in één richting (richting…

505 views
Geen reacties
3xNix wint ’t Broenssems Leedje

De 4de editie van ’t Broenssems Leedje is gewonnen door 3xNix. Gefeliciteerd!

237 views
Geen reacties
Buitenring deels in gebruik

Binnenkort worden weer nieuwe delen van de Buitenring in gebruik genomen. Vanaf vrijdag 2 november 2018 einde dag kan het verkeer tussen rotonde Avantis (Heerlen/Kerkrade) en de N276 (Brunssum/Sittard) volledig gebruikmaken van de Buitenring. Ook is vanaf dat moment het wegdeel vanuit de N276 (Brunssum/Sittard) tot de aansluiting Schuureikenweg (Nuth) in één richting (richting Nuth)…

190 views
Geen reacties
Week van de Pleegzorg

Op woensdag 31 oktober was op het Lindeplein de opening van de week van de Pleegzorg Limburg door Wethouder Hugo Janssen, met daarna in de Brikke Oave de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd en een optreden met Puk en Pim van Party 4 Kidz. Foto’s, klik hier.

162 views
Geen reacties
Lampionnenoptocht Treebeek

Woensdagavond 31 oktober was er de lampionnenoptocht in Treebeek via de Horizonstraat en vele ouders en kinderen waren verkleed wat de sfeer ten goede kwam. Na afloop was er voor iedereen een lekker bakje warme chocomel. Foto’s Brunssum mocht er foto’s komen maken wat ook op prijs werd gesteld door de organisatie. Klik hier voor de…

245 views
Geen reacties
Groenere Oostflank

Gemeente en ondernemers investeren samen in een groenere Oostflank Op zaterdag 27 oktober 2018 opende het Brunssumse bedrijf Blomix een nieuwe bedrijfshal. De opening is voorbeeld van een aanpak waarbij gemeente Brunssum en ondernemers samen optrekken in het versterken van de economische, landschappelijke en ecologische waarden van de Oostflank. De Oostflank is een circa 400…

216 views
Geen reacties
Video Hubertusrit 2018

Hubertusrit 2018, verhuizing van de Manege Brunssumerheide naar nieuwe locatie.

270 views
Geen reacties
Verhuizing Manege Brunssummerheide

De manege Brunssummerheide heeft de eerste stap gezet van de verhuizing naar de nieuwe locatie. Hoeve Kleine Heihof aan de Heihof 1 in Landgraaf zal het nieuwe onderkomen worden van de manege Brunssummerheide en de vereniging Z.L.R.J.V. met bijna 300 leden waarvan het merendeel jeugd. De manege paarden zijn vandaag verhuisd, de pension paarden zullen…

521 views
Geen reacties
Foto’s vierVOETerdag

De vierVOETerdag in het BloteVoetenPark Brunssum was goed bezocht. Ruim 30 honden hebben met hun baasje(s) het blotevoetenpad bewandeld. De honden netjes met blote voetjes. Klik hier voor enkele foto’s.

183 views
Geen reacties
Oktoberfeest zondagmiddag Brunssum

Oktoberfeest Brunssum zondagmiddag 28 oktober 2018. Klik hier voor de foto’s.

249 views
Geen reacties
Video Zillertaler SchÜrzenjÄger Rebellion

Compilatiefilm van de Zillertaler SchÜrzenjÄger Rebellion op de zaterdagavond

199 views
Geen reacties
Slot Oktoberfeesten Brunssum

Oktoberfeesten Brunssum 2018. Zondagmiddag 28 oktober, naar de speciale middag geweest. Heel veel enthousiaste ‘oudjes’ maar ook veel ‘jonkies’ gezien die allemaal de grootste lol hadden. Wij waren met 3 fotografen aanwezig, waarvan gisteravond een deel is gepubliceerd. Om het voor u niet te druk te maken hier de laatste bijdrage van Foto’s Brunssum aan…

332 views
Geen reacties
Halloween Night Schuttersveld

Op veel plaatsen is er een Halloweentocht geweest, ook op de Kempstraat in Brunssum was het dit weekend griezelen. Namens de organisatie. Alle vrijwilligers en bewoners bedankt. Het was weer een super opkomst. Klik hier voor foto’s. Foto’s: Patrick Raadschelders

181 views
Geen reacties
Oktoberfeest zaterdagavond Brunssum

Oktoberfeest Brunssum zaterdagavond 27 oktober 2018. Klik hier voor de foto’s. Binnen enkele dagen volgt nog een gefilmde compilatie van die Zillertaler SchÜrzenjÄger Rebellion.

281 views
1 reactie
Video Oktoberfeest vrijdagavond Brunssum

Oktoberfeest Brunssum het oudste Oktoberfeest van Nederland voor de 15de keer. Een kleine film-impressie van de vrijdagavond.

314 views
Geen reacties
GRATIS kindertheater Puk & Pim

GRATIS kindertheater voorstelling met Puk & Pim van Party 4 Kidz. Woensdag 31 oktober om 15:00 in de Brikke Oave. Jullie komen toch ook?

171 views
Geen reacties
Halloweentocht Treebeek Emmapark

De halloweentocht door het Emmapark werd gestart bij Trefcentrum Treebeek, vandaar werd iedereen met een pendelbus naar het bos gebracht, waarna het lekker griezelen was. Hopelijk zijn er de volgende keer wat meer mensen die meelopen ook verkleed. Foto’s: klik hier

173 views
Geen reacties
Foto’s Tombstone Halloweenparty

Klik hier voor de foto’s.

158 views
Geen reacties
Halloween in speeltuin Schutterspark

Klik hier voor de foto’s.

185 views
Geen reacties
Foto’s DoptOber

Vandaag was het dan zover, de inzameling van de doppen! Wat begon als een spontaan idee, groeide deze maand uit tot een activiteit wat door heel Brunssum werd omarmd. Vandaag stonden we klaar om de doppen in ontvangst te nemen.  Omdat wij de samenhorigheid fantastisch vonden, hadden we voor iedereen die doppen kwam inleveren een…

159 views
Geen reacties
Foto’s Tirolermarkt Brunssum

Klik hier voor 23 nieuwe foto’s

149 views
Geen reacties
Oktoberfeest vrijdagavond Brunssum

Oktoberfeest Brunssum vrijdagavond 26 oktober 2018. Klik hier voor de foto’s.

276 views
Geen reacties
Halloween Rozengaard

Foto’s Brunssum heeft 89 nieuwe foto’s toegevoegd aan het album Halloween Rozengaard 2018. Klik hier voor de fotoreportage.

226 views
Geen reacties
DoptOber inzamelingsactie

Op 27 DoptOber inzamelingsactie voor de (bier-/frisdrank) Doppen. De verzamelde Doppen voor Kinderboerderij Schutterspark kun je inleveren in het centrum van Brunssum ter hoogte van de Zeeman. Van 11.00 uur t/m 13.00 uur.

159 views
Geen reacties
Tirolermarkt Centrum Brunssum

Tirolermarkt Centrum Brunssum van 11.00- 17.00 uur. Met Tiroler muziek in het centrum.

155 views
Geen reacties
Oktoberfeesten Brunssum 2018

Natuurlijk vanmiddag even gaan kijken naar de bouwvorderingen van de feestlocatie. Groot feest in Brunssum, want het oudste Oktoberfeest in Nederland viert haar 3e lustrum. U wilt daar toch ook bij zijn? N.B.: We kregen een nog niet bevestigde verassing te horen. Wellicht brengen wij u later op de hoogte! Klik hier voor de eerste…

331 views
Geen reacties
Lampionnen Optocht

Lampionnen OPTOCHT, kom verkleed en vergeet niet een LAMPION mee te nemen 31 okt Horizonstraat 77 Treebeek Aanvang 18.30 – 19.45 GRATIS en na afloop warme chocolademelk.

208 views
Geen reacties
Wintertijd

Aanstaande zondag 28 oktober 2018 gaat de wintertijd weer in. De klok gaat dan een uur achteruit om 03:00 naar 02:00 uur. Lekker één uur extra slapen dus. Maar misschien is dat wel voor het laatst, wie weet!

176 views
Geen reacties
Week van de pleegzorg

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Samen met Scoor en Xonar organiseert de gemeente Brunssum daarom de Week van de Pleegzorg. Tijdens deze week, van 31 oktober t/m 7…

150 views
Geen reacties
vierVOETerdag

Zondag 28 okt kun je bij het BloteVoetenPark met je hond komen wandelen. Dit is de laatste dag van het seizoen en de hond(en) mogen gratis naar binnen.

232 views
Geen reacties
UPDATE | Vermist: Corrina Bouwmeesters

UPDATE: Corrina is in goede gezondheid aangetroffen.  Iedereen bedankt voor het meedenken en delen van ons bericht. Sinds dinsdagochtend 23 oktober wordt de 46 jarige Corrina Bouwmeesters uit Brunssum vermist. Gezien de omstandigheden waarin zij is vertrokken betreft dit een urgente vermissing. Corrina is op deze dinsdagochtend te voet vanuit haar woning vertrokken. Zij maakt vaak…

87 views
Geen reacties
N274 afgesloten

In de nacht van woensdag 24 oktober op donderdag 25 oktober én in de nacht van donderdag 25 oktober op vrijdag 26 oktober is de N274 tussen de twee rotondes afgesloten (de rotonde nabij de Esso en de rotonde nabij de Lukoil). De eerste nacht brengen we een toplaag asfalt aan. De tweede nacht gebruiken…

172 views
Geen reacties
Heropening Chocolade en meer

Gisteren 23 oktober was er de heropening van CHOCOLADE EN MEER, gevestigd op de hoek van Wijenweg-Marebosjesweg in Treebeek. Zie hier enkele foto’s van de opening en Foto’s Brunssum wenst hun alle succes met deze heropening en de voortgang van de zaak.

297 views
Geen reacties
Sterkste man van Parkstad

Café The Corner – Heufkestraat 3 Brunssum.

165 views
Geen reacties
Henry van Wijmeren

Lang niet meer gezien maar vandaag was hij er weer Henry van Wijmeren in de Parel van Brunssum.

193 views
Geen reacties
Feestelijk Concert Clemenskerkje

Gezien de beperkte ruimte en de grote belangstelling voor dit Feestelijk Concert is het zinvol om het toegangsbewijs tijdig te reserveren/te kopen. De verkoop hiervan gestart. Tickets alleen in voorverkoop verkrijgbaar (á € 7,50) bij de (bestuurs)leden van de MV Troubadour lammyvansplunter@gmail.com, M – 06 16137261) en bij Assurantiekantoor de Ruijter, Rumpenerstraat 79. Zie ook www.clemensdomein.nl

151 views
Geen reacties
20ste Back to the Sixties

Foto’s van de 20ste Back to the Sixties in de Brikke Oave. Klik hier voor de fotoreportage.

219 views
Geen reacties
Kunstwerken oude ziekenhuis Brunssum gered

De twee kunstwerken in het oude ziekenhuis van Brunssum zijn gered van de slopershamer. Het gaat om een wandmozaïek van Frans Deumes en een tegeltableau van Jos Hermans. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum heeft opdracht gegeven aan een gespecialiseerde aannemer om maandag 22 oktober te starten met het veiligstellen van de werken….

264 views
Geen reacties
Demontage torenhaan

Vorige week is het uurwerk van de St Vincentiuskerk te Rumpen Brunssum al gedemonteerd voor een revisiebeurt. De kerk is een rijksmonument die in 1925 is gebouwd naar een ontwerp van architect F.Peutz Vandaag was de torenhaan en het kruis aan de beurt om deze te demonteren voor een onderhoudsbeurt De torenhaan was al snel…

201 views
Geen reacties
Foto’s Ouwe Mert Treffe

Ook bij de Ouwe Mert Treffe van Broenssem geweest? Klik hier voor een fotoreportage.

148 views
Geen reacties
Gewapende overval op tankstation

Een tankstation aan de Akerstraat in Brunssum is zondagavond overvallen. Het incident vond plaats aan de Akerstraat. De overvaller is een man van ongeveer 1.90 meter lang met een fors postuur. Hij droeg ten tijde van de overval een bivakmuts, een zwart shirt en een witte broek. De man vluchtte na het incident richting de…

176 views
Geen reacties
Boren funderingspalen kan beginnen

De boor voor het boren van de funderingspalen is gearriveerd. Conform planning zal in week 42 begonnen worden met boren van de funderingspalen aan de Schiffelerstraat.

143 views
Geen reacties
Eerste ondernemers nieuwe fase centrumplan

Onlangs startten in de Schiffelerstraat in Brunssum de werkzaamheden voor de volgende fase van het centrumplan. Hier worden 15 stadsappartementen boven ongeveer 1.000 m2 commerciële ruimte gebouwd. De eerste ondernemers hebben inmiddels een contract getekend. Aan het nieuwe plein verwelkomt Brunssum in het najaar van 2019 onder andere een vestiging van Rousseau Chocolade en Bakkerij…

183 views
Geen reacties
Laagdrempelige toegang tot schuldhulpverlening

De schuldhulpverlening in Brunssum is goed toegankelijk voor inwoners die deze vorm van hulp zoeken. Dat concludeert de Nationale Ombudsman in een landelijk onderzoek. De Brunssumse schuldhulpverlening is onderzocht op veertien aspecten. Twaalf daarvan beoordeelt de ombudsman als ‘goed’. In maart 2018 deed de Nationale Ombudsman bij 298 gemeenten onderzoek naar de toegang van de…

217 views
Geen reacties
Het ziekenhuis mozaïek is gered

Dank aan allen die er hard aan hebben gewerkt om het te redden, met name Ton Schoenmakers en (waarnemend)burgemeester Leers. Deze info staat te lezen op Redding mozaïek, Atrium Brunssum van Frans Deumes Wel wordt er nog gezocht naar een tijdelijk opslag voor het kunstwerk, wie heeft plaats.

183 views
Geen reacties
Foto’s Workshop Aerial Silks bij Wante Sport

Zondagmiddag gaf Iris Feijen een workshop Aerial Silks bij Wante Sport. Deze werd gegeven in de sportzaal van de Franciscus school Treebeek en voor wie de sport nog niet kent, wordt door deze fotoserie duidelijk.

208 views
Geen reacties
V.G. de Pintemannen bestaan 1X11 jaar

Wij feliciteren de Pintemannen. Klik hier voor foto’s.

196 views
Geen reacties
Foto’s Avondmarkt in Treebeek

Vanavond werd de eerste avondmarkt in Brunssum georganiseerd. Deze werd gehouden in Treebeek, Engerplein- en straat. Men had wat meer bezoek verwacht, maar men wil door deze organisatie graag het oog richten op volgend jaar. Foto’s Brunssum was erbij en ons viel op hoe eensgezind de buurt dit had geregeld en hoe gezellig het was….

157 views
Geen reacties
Brunssums Mannen Koor bestaat 85 jaar!

Dit jaar is het 85 jaar geleden dat het BMK werd opgericht in Brunssum. In deze jaren werden, met veel succes, talloze optredens verzorgd in binnenland en buitenland. Vooral door het Slavische repertoire zijn zij zeer bekend geworden. Bij de oud- leden waar de adressen nog bekend van waren kreeg het bestuur zeer enthousiaste reacties…

196 views
Geen reacties
Swinging Piano Show in de Brikke Oave

Wie bepaalt welke nummers de band speelt? Dat is niet aan de muzikanten… het is aan jou! Schrijf je verzoekje op de speciale kaarten, leg het op een van de twee vleugels en wacht wat er gebeurt. De Swinging pianoshow garandeert dat je de hele nacht zult zingen en swingen! Met 2 pianisten, een sax…

162 views
Geen reacties
Oktoberkermis 2018 Brunssum

Onder een stralende najaarszon waren de kermisgeluiden weer te horen op het Koutenveld. Er was door de kermismeester met zijn afdeling weer flink gepuzzeld om alles op zijn plaats te krijgen. Dat het gelukt is ziet u in onze Kermisreportage.

181 views
Geen reacties
Foto’s Lancaster herdenking in Brunssum

Op 5 oktober 1942 stortte er een Lancaster (R5701) van de Royal Airforce neer op de hoek Maastrichterstraat-platanendreef. Ieder jaar op 5 oktober herdenken we de 7 bemanningsleden die daar om het leven kwamen. Klik hier voor een fotoreportage.

138 views
Geen reacties
Najaarskermis

Najaarskermis nog in opbouw. We gaan proberen dit weekend weer enkele live beelden te maken. En foto’s natuurlijk!

212 views
Geen reacties
Sociaal beleid in financieel onzekere tijden

De begroting van de gemeente Brunssum is op de langere termijn (2021) sluitend. In de komende twee jaar laat de begroting echter tekorten zien. Deze zijn het gevolg van ontwikkelingen waarop de gemeente geen of weinig invloed heeft. De gemeente Brunssum voert daarom in de komende jaren een behoedzaam financieel beleid waarbij verantwoord geïnvesteerd wordt…

183 views
Geen reacties
Herdenking Lancaster-monument Brunssum

Op vrijdag 5 oktober 2018 vindt de jaarlijkse herdenking plaats bij het oorlogsmonument ‘Verstoorde huisraad’ in Brunssum. Het monument markeert de plek waar 76 jaar geleden, in 1942, een Britse bommenwerper neerstortte. Op 5 oktober 1942 stortte een Lancaster-bommenwerper van de Royal Air Force, de Avro Lancaster R 5701, neer in de Brunssumse wijk Leeuwstuk…

266 views
Geen reacties
Opening van steenoven ’t Bakkes West

Tijdens de braderie van Treebeek was er op Droomgaard West de officiële opening van de nieuwe steenoven ”t’Bakkes West” Deze opening werd verricht door Jos Offermans in samenwerking met Jan Post en zij staken het eerste brood in de oven waarna er nog vele broden volgden. Foto’s: klik hier

198 views
Geen reacties
Foto’s braderie Treebeek

Sfeerimpressie van de Braderie Treebeek. Klik hier voor de foto’s.

192 views
Geen reacties
Foto’s Hardlopen op de Buitenring

Hardlopen over een nog niet in gebruik genomen deel van de Buitenring. Een unieke kans voor de recreatieve en prestatieve hardloper! De Buitenring tussen de Schuureikenweg (Hoensbroek) en de Mijnsteenberg (Brunssum), werd voor één keer omgetoverd tot hardloopparcours. Klik hier voor de foto’s.

265 views
Geen reacties
Doorsteek Centrum Brunssum

Na een periode van stagnatie door aanwezigheid van vervuilde grond welke geheel is verwijderd, kan er aan de Schiffelerstraat gestart worden met de volgende fase. Komende week (1-10 t/m 5-10-2018) worden rioleringswerkzaamheden uitgevoerd waardoor tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk is. De toegangswegen Kerkstraat en Wilhelminastraat zijn uiteraard wel toegankelijk. Voetgangers kunnen in deze periode gewoon…

356 views
Geen reacties
Atrium Ziekenhuis Brunssum

Vergane glorie met dank aan: Monique Schipper-Lamine. Klik hier voor foto’s.

350 views
Geen reacties
Halloween Tombstone party

Foto’s Brunssum mag 3 entree tickets weg geven. Wie wil ze hebben? Wat moet je er voor doen? Deel dit via Facebook en je maakt kans. Of vertel ons met wie jij wil gaan en waarom. De dresscode is HORROR. Zaterdag 27 Oktober Halloween Tombstone party pompgebouw 1 Brunssum 2018 van 20.00 uur tot 03.00…

358 views
Geen reacties
Flikken Maastricht in Brunssum

Donderdag 27 september was er een opname dag van de politieserie Flikken Maastricht in Brunssum. In de Dorpstraat/Poststraat waren de opnames, compleet met filmcrew en de hoofdacteurs Angela Schijf (Eva van Dongen) en Victor Reinier (Floris Wolfs) en andere figuranten. Burgemeester Leers kwam ook nog even een kijkje nemen. Klik hier voor enkele foto’s

817 views
Geen reacties
Rijksbijdrage voor aardgasvrij Brunssum-Noord

Het stadsdeel Brunssum-Noord is geselecteerd door het ministerie van BZK als “Proeftuin Aardgasvrije wijk”. Brunssum is daarmee één van de circa twintig gemeenten die van het Rijk een financiële uitkering krijgen om te leren hoe een bestaande wijk succesvol van het aardgasnetwerk gehaald kan worden samen met bewoners, gebouweigenaren, woningcorporaties, netbeheerders, energieleveranciers en andere bedrijven….

171 views
Geen reacties
Sportinstuif in Sporthal Rumpen

De gemeente Brunssum organiseerde een sportinstuif tijdens de Nationale Sportweek voor de kinderen uit de groepen 3 tot en met 6. De sportactiviteiten maken deel uit van het actieprogramma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Klik hier voor een fotoreportage.

221 views
Geen reacties
Op de Buitenring zondag 30 september

Op woensdag 11 maart 2015 gaf de Raad van State groen licht voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. Na jaren van hard werken is het moment gekomen; de 26 km lange ringweg is bijna klaar! Dit willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een aantal delen van de Buitenring is al in…

409 views
Geen reacties
Benefietconcert t.b.v. minder-bedeelde kinderen

U weet dat zondagmiddag het Benefietconcert, t.b.v. minder-bedeelde kinderen in Parkstad, is gegeven in de Brikke Oave. Ruim 250 mensen hadden de weg gevonden hiernaartoe en hebben genoten van een middagje klassiek. We hebben nogal wat gefilmd en gefotografeerd. Benefiet Concert album 1 Benefiet Concert album 2

212 views
Geen reacties
Foto’s Staffellauf Brunssum-Alsdorf

Foto’s Brunssum heeft 12 nieuwe foto’s toegevoegd aan het album Staffellauf Brunssum-Alsdorf voor Weltkindertag. Klik hier voor enkele foto’s.

156 views
Geen reacties
Foto’s Benefiet-rommelmarkt kinderboerderij

De benefiet-rommelmarkt voor de kinderboerderij Schutterspark, was vandaag niet alleen goedkoop leuke dingen scoren voor de bezoekers maar, heeft ook bijgedragen aan een mooie impuls voor betreffende kinderboerderij. Een win-win situatie dus. De organisatie van de kinderkledingbeurs (ook een goed sociaal burgerinitiatief in Brunssum) doneerde zelfs een bedrag van € 3000. Een mooi voorbeeld van…

173 views
Geen reacties
Braderie Treebeek

Zondag 30 september 2018 is weer de jaarlijkse braderie in Treebeek, altijd heel gezellig. En de plek om (oude) bekenden tegen te komen. Kortom: de jaarlijkse braderie van Treebeek, voor elk wat wils. Van 10.00 – 17.00 uur

729 views
Geen reacties
Foto’s 23ste Staploop Brunssum

Zaterdag 22 september, 23e Staploop . Uitslag Mannen: 1e Arne Agten Mol België 33 min 44 sec 2e Jorrit van der Raath Schinveld 34 min 18 sec 3e Koen Huizinga Sittard 35 min 20 sec Uitslag Dames: Sarah Kirner Alsdorf Duitsland 44 min 03 sec Barbara Hillebrand Aachen Duitsland 46min 00 sec Uschi Arndt Aachen…

356 views
Geen reacties
Foto’s Nationale Burendag

Zaterdag 22 september was de Nationale Burendag. Op meer dan 7000 locaties in het land werd er voor en door de buren georganiseerd. Foto’s Brunssum is bij verschillende burendag adressen koffie (met vla) gaan drinken. Zie hier ons foto verslag.

193 views
Geen reacties
Foto’s Kleedjesmarkt Rozengaard

Op 22 september 2018 was de kinder-kleedjesmarkt in de Rozengaard. Klik hier voor enkele foto’s.

164 views
Geen reacties
On The Rocks Duo was in de Brikke Oave

Twee enthousiaste goede artiesten, brachten een cocktail van moderne songs, “foute” disco hits, een vleugje best of rock, afgewisseld met swingende classics, een spetterend optreden met een hoog mee zing en dans gehalte. Zie hier het fotoverslag.

155 views
Geen reacties
Benefiet Rommelmarkt Kinderboerderij Schutterspark verplaatst naar Pompgebouwen

In verband met de weersverwachtingen wordt de Benefietmarkt binnen gehouden. Nieuwe locatie: Schutterspark Pompgebouwen 1, 2 en 3 Heidestraat 20-22 Brunssum. Mocht u Facebook hebben dan mag u delen dat de Benefietmarkt binnen plaatsvindt op bovengenoemde locatie. Uiteraard is de Kinderboerderij gewoon open. Entree gratis.

242 views
Geen reacties
Duo ‘On the roks’

Vrijdag 21 sept gratis optreden 20.00 uur in de Brikke Oave. Eleën Bartholomeus en Marcel Marell begeleiden zichzelf. Ze brengen een mix van moderne songs ‘foute’ disco hits met een vleugje rock en swingende classics.

152 views
Geen reacties
Hakuna Matata-De Leeuwenkoning

Afgelopen vrijdag werd onder enorme belangstelling in de grote tent in Klingbemden deze musical voor de eerste keer uitgevoerd. U zult begrijpen dat daar heel veel repetitie aan vooraf is gegaan. De Titus Brandsmaschool is al die tijd zo gastvrij geweest om deze oefenplaats ter beschikking te stellen. A.s. vrijdag wordt deze musical nog een…

155 views
Geen reacties
Kinder-kleedjesmarkt

Op 22 september 2018 kinder-kleedjesmarkt op de Rozengaard. Kom gerust eens kijken op het pleintje bij de Veldstraat.

181 views
Geen reacties
STAPloop Brunssum

Zaterdag 22 sept de 23ste STAPloop in Brunssum. Het is een wedstrijd voor iedereen, zowel de beginnende hardloper als de getrainde atleet. Het parcours loopt over de prachtige Brunssummerheide.

325 views
Geen reacties
Lang leven in VREDE en VRIJHEID

Natuurlijk zijn wij trots dat we vandaag al 74 jaar vrijheid kunnen vieren. Wel met onze eigen probleempjes, maar geen oorlog, georganiseerd- extremistisch geweld of anderszins. We hebben ook onze Ruud Scholten, voorzitter van de Stichting War Cemetery Brunssum, van het Britse Oorlogskerkhof, die zich vaker laat zien met hele toepasselijke foto’s en filmpjes. Zo…

171 views
Geen reacties
Straathoeksessie Wijkteam Brunssum Zuid

Wijkteam Brunssum Zuid organiseerde een straathoeksessie voor de bewoner uit de buurt. Er kwamen bewoners op af die goede ideeën hadden voor hun buurt. Wethouder Servie Lespoir was aanwezig voor vragen. Bij deze straathoeksessie wilde men o.a. aandacht schenken aan de hondenuitlaatplek. Klik hier voor enkele foto’s.

136 views
Geen reacties
Foto’s Wellnessdag

En 50.000 ste bezoeker bij het Blote Voeten Park. Klik hier voor de foto’s

206 views
Geen reacties
Kever Dag Kcn Regio Limburg druk bezocht

Vele mooie Volkswagens waren vandaag te zien op een drukbezocht kever treffen in het schutterspark. Zie hier de foto’s En de foto’s gemaakt door Arno Pagen.

160 views
Geen reacties
Schutterij St. Gregorius de Grote

Zondag was de laatste dag van het 2018- Schuttersseizoen. Leden en ere-leden van de schutterij schieten dan voor het zilveren ere-schild en de hieraan verbonden titel “Clubkampioen 2018”. De schietwedstrijden begonnen om 14.30 uur op het schietterrein d’r Knoa, op het ‘Leeuwstuk’. Wij zijn daar natuurlijk ook een kijkje gaan nemen en hebben genoten van…

221 views
Geen reacties
Foto’s Veteranendag

Zaterdag 15 september werd de derde Veteranendag onder een stralende zon gehouden. Veel veteranen en inwoners hadden de weg naar Brunssum en het Lindeplein gevonden. Wij waren met 3 man sterk en hebben het voor u allemaal op beeld en film vastgelegd. Foto’s deel 1 Foto’s deel 2

293 views
Geen reacties
Uitvoering ‘Hakuna Matata’

Voor een goed gevulde tent werd deze musical door 33 kinderen in de leeftijd van 5 t/m 13 jaar uitgevoerd. Vanavond werd duidelijk wat dit voor een enorme klus is geweest. Alle Hulde aan de organisatie. We waren blij dat we erbij waren. Klik hier voor de foto’s.

242 views
Geen reacties
Foto’s ontwikkeling van de N274 Onderbanken

Een foto-impressie gemaakt door Arno Pagen. Ontwikkeling van de N274 Onderbanken

86 views
Geen reacties
Innovatieve aanpak helpt 50 mensen aan een baan

In de afgelopen 2 jaar hebben 50 mensen in Brunssum een baan gevonden dankzij innovatieve, onorthodoxe marktoplossingen. Het gaat om mensen in de bijstand die extra hulp op de arbeidsmarkt goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld vanwege een arbeidsbeperking of taalachterstand. Mede als gevolg van deze aanpak is het aantal mensen in de Brunssumse bijstand inmiddels historisch…

167 views
Geen reacties
Dringende Oproep voor het concert in de Brikke Oave

Wellicht is het U in deze mooie zomer ontgaan en heeft u nog geen tijd gehad om hier aandacht aan te schenken. We hebben het dan over het Benefietconcert volgende week zondagmiddag 23 september in de Brikke Oave. We spreken allemaal hoe erg het is om te horen dat er 5.500 kinderen onder het bestaansminimum…

254 views
Geen reacties
3de veteranendag

Locatie: Lindeplein. De derde internationale Veteranendag Brunssum vindt plaats op 15 september 2018, op en rond het Lindeplein in Brunssum. Het programma wordt hieronder gepresenteerd. 09:30 – 10:45 Aanmelden deelnemers op het Lindeplein 11:00 – 11:30 Korte herdenking 12:00 – 12:45 Opstellen deelnemers parade 13:00 Vertrek van de parade 13:30 – 18:00 Verbroedering op het…

262 views
Geen reacties
Voorlezen tijdens Week van de Alfabetisering

Op vrijdag 7 september 2018 werden kinderen van groep 3 van basisschool St. Franciscus voorgelezen door bijzondere gasten: oud-profvoetballers Nathan Rutjes en Roel Brouwers. Ook wethouder Hugo Janssen was erbij. De voorleesactie was namelijk onderdeel van de Week van de Alfabetisering. De Week van de Alfabetisering vraagt aandacht voor het feit dat miljoenen volwassenen Nederlanders…

172 views
Geen reacties
Foto’s Parelmarkt Brunssum

Album 1 Album 2      

180 views
Geen reacties
Garage Sale in Brunssum West

Garage Sale in Brunssum West. De Buurtvereniging ‘de Horizon’ organiseert op zaterdag 15 september, tussen 10.00 en 15.00 uur een garagesale. Kijk even op de flyer voor alle bijzonderheden.

146 views
Geen reacties
Klingbemden goes wild

Klingbemden goes wild op 14 en 15 september. In Klingbemden is een zeer actief bewonerscommittee die sinds een aantal jaren een aantal activiteiten organiseert. Dit najaar een heel origineel idee: Hakuna Matata de wereldberoemde musical de Leeuwenkoning Wilt U daarnaar toe, bent U te laat. UITVERKOCHT. Wel is er van alles te doen op zaterdag,…

361 views
Geen reacties
St.Gregoriusziekenhuis Brunssum

Mede door onze publicatie over het mozaïek in de hal van het St.Gregoriusziekenhuis Brunssum hebben mensen zich bij ons gemeld betreffende de stand van zaken. Het mozaïek hangt nog, verder niks te melden. (tot nog toe) LAATSTE NIEUWS: de Limburger 27 augustus 2018. De sloop van het voormalige ziekenhuis in Brunssum gaat deze week van…

268 views
Geen reacties
Scrabbledag op het Lindeplein

Woensdagavond was er een open scrabble dag op het Lindeplein waarbij aandacht werd gevraagd voor de laaggeletterdheid in de gemeente Brunssum. Helaas was de animo niet zo groot maar misschien wilt u morgen nog een kans wagen want dan is er nog een scrabble dag en wel van 19 uur tot ca 21 uur. Klik…

116 views
Geen reacties
Foto’s sloop oude ziekenhuis Brunssum

Klik hier Foto’s: Arno Pagen.

502 views
Geen reacties
Foto’s Scoutifestatie 2018 Brunssum

Sinds vandaag weet heel Brunssum en Parkstad wat het woord Scoutifestatie inhoud. Heel veel scoutingmensen, familie, vrienden, bekenden, fans, etc. etc. hadden de weg naar het Brunssumse centrum gevonden. Het weer speelde schitterend mee en wat is ons Brunssum dan mooi met zo’n prachtige locaties. Ik had nooit gedacht dat Brunssum zo mooi was, is…

404 views
Geen reacties
Foto’s Hippe Markt Brunssum

Hippe Markt Brunssum bij Arthouse Limburg. Foto’s deel 1: klik hier Foto’s deel 2: klik hier

148 views
Geen reacties
Like a Rolling Stone

Like a Rolling Stone speelt alle bekende hits van The Rolling Stones. Daar moet je bij zijn! Entree slechts € 5,00 1 september van 20:30 – 01:30 Florence Nightingalestraat 6, 6441 HW Brunssum  

191 views
Geen reacties
Scoutifecatie

Zaterdag 1 september de opening om 12.30 uur en zondag 2 september 17.00 uur de sluiting. Het is een echte manifestatie waaraan tussen de 1000 en 2000 scouts deelnemen uit de Regio Parkstad Limburg en regio Carboonland. Op diverse plaatsen in Brunssum, waaronder Openlucht Theater, Vijverpark, Edenpark, Skatebaan, Schutterspark, Lindeplein en Centrum.  

221 views
Geen reacties
Expositie “de Kunstbende van Schuttershof”

Opening van de Expositie door de Kunstbende in Verpleegkliniek Schuttershof. Angelique Philips en Mariëlle Geurts, activiteiten- begeleidsters, mogen trots zijn op hun initiatief. In haar openingswoord gaf Angelique aan dat dit allemaal niet mogelijk was geweest zonder de hulp van heel veel vrijwilligers. en ondersteuning van de leiding van Verpleegkliniek Schuttershof, maar “het meest trots zijn…

148 views
Geen reacties
Hippe Markt

Dit weekend is er weer van alles te doen in Brunssum. Bij Arthouse Limburg is de 4e editie van Hippe Markt. 1 en 2 Sept van 11.00 tot 17.00 uur. Daar kun je lekker snuffelen onder het genot van een hapje en een drankje met live muziek. Zie we jullie ook weer?

348 views
Geen reacties
Kwajong Concour Café de Burcht

1 sept Kwajong Concour Café de Burcht. Aanvang 20.00 uur.

122 views
Geen reacties
Keverdag 2018

De wereldberoemde Keverdag, georganiseerd door Keverclub Nederland, Regio Limburg, wordt ook dit jaar weer georganiseerd. Op zondag 16 september staan de poorten van het evenemententerrein in het Schutterspark van 10.00-18.00 uur wagenwijd open……….en u hoeft geen entree te betalen. We zien ons daar!!

658 views
Geen reacties
Nederlands Kampioenschap Biervatstoten

Gisteren was het het Nederlands Kampioenschap Biervatstoten in de Heufkestraat, met o.a. Ted van der Parre die in 1992 de sterkte man van de wereld was. Ton werd 1ste, Mike is 2de geworden en Marco 3de, gefeliciteerd. Ook kon het publiek proberen te tillen aan de attributen. Kijk maar naar de foto’s. Foto’s: Truus Hagedoorn

221 views
Geen reacties
Truck in the Koel 2018

Truck in the Koel is een treffen van historische grondverzetmachines. Dit alles vond plaats op zaterdag 25 augustus bij Hendrik Bedrijven Brunssum B.V. Foto’s: klik hier Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van Arno Pagen

453 views
Geen reacties
Kindervoorstelling: Puk en Pim de bijzondere wens

Het was druk en gezellig in het Openluchtheater in Brunssum waar Party4kidz een leuke en mooie voorstelling gaf over Puk en Pim die een bijzondere wens hadden. De een wilde Superman en de ander Prinses worden! Heel veel kinderen waren gekomen, want zij wilden dat eigenlijk ook wel. Klik hier voor de fotoreportage

212 views
Geen reacties
Veteranen klusteam

Het veteranen klusteam is sinds kort van start gegaan. Het veteranen klusteam is afhankelijk van donaties en zijn nog op zoek naar divers gereedschap om hun klus “honk” verder in te richten. Bv bankschroef, opbergrekken, opberg bakken, sorteerbakken en divers klein gereedschap. Maar ook een kolom hefbrug, Mig mag las apparaat en toebehoren,enz. Het klusteam…

232 views
Geen reacties
Historische wandeling door Brunssum met historicus Servie Broers

Historicus Servie Broers nam ons mee op zijn wandeling door de straten van Brunssum. Hij vertelde veel over de rijke historie van Brunssum. Door het laten zien van oude foto’s tijdens de wandeling kreeg je een mooie indruk hoe het vroeger uitgezien heeft. Klik hier voor de fotoreportage.

208 views
Geen reacties
Groot SCOUTINGAVONTUUR in BRUNSSUM

SCOUTIFESTATIE- daar moet U zijn!! Zaterdag 1 september de opening om 12.30 uur en zondag 2 september 17.00 uur de sluiting. Het is een echte manifestatie waaraan tussen de 1000 en 2000 scouts deelnemen uit de Regio Parkstad Limburg en regio Carboonland. Het is een activiteitenweekend waarmee de scouting wereld wil laten zien wat zij…

259 views
Geen reacties
Wandelen voor Kika

Brunssum GEZOND in beweging. Wandelen voor KIKA. Klik hier voor enkele foto’s. Mat dank aan: Bea Sorge, Chantal Leunissen, Wendy Bedet-Glasbergen en Raymond Claus voor de foto’s.

160 views
Geen reacties
35 Jarig bestaansfeest Kingelsberg

Zondag 19 augustus werd het 35 jarige bestaansfeest gevierd van de buurt de Klingelsberg. Klik hier voor foto’s.

509 views
Geen reacties
Stem BloteVoetenPark Brunssum

Wij zijn trots op Brunssum en brengen Brunssum graag positief in het nieuws. U toch ook? Maar, bent U al in het BloteVoetenPark geweest? Want dat is door de ANWB mede genomineerd als beste uitje 2019. Dus, doe mee aan deze ervaring en beoordeel dit uitje zodat wij Brunssum positief nieuws kunnen bezorgen. Stem door…

198 views
Geen reacties
Benefietconcert t.b.v. de minderbedeelde kinderen

Op zondag 23 september vindt in het Openluchttheater Brunssum een bijzonder evenement plaats. Centrum Dharma Brunssum organiseert deze middag een benefietconcert t.b.v. de minderbedeelde kinderen in de regio Parkstad. Medewerking wordt verleend door o.a. Martin Hurkens, Gemengd Zangkoor Cantate en Mannenkoor RMK 1921. Entree bedraagt: € 10,- Verdere gegevens ziet u vermeld staan op het…

208 views
Geen reacties
Binckbank Tour 2x door Brunssum

De BinckBank Tour van 2018 ging op maandag 13 augustus van start in Friesland om op zondag 19 augustus halverwege de Muur van Geraardsbergen te finishen. Op zaterdag 18 augustus deed de BincBank Tour ook Brunssum aan. Matej Mohoric de Binckbank Tour op zijn naam geschreven. De 23-jarige Sloveen kreeg in de slotrit de ene…

232 views
Geen reacties
Junior Obstacle Run

Bij Park het Plateau in Brunssum hebben ongeveer 220 kinderen sommige met hun ouders mee gedaan met de junior obstacle run het was er heel erg gezellig. Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage.

292 views
Geen reacties
La Plaza Summerparty

La Plaza Summerparty: de foto’s.

283 views
Geen reacties
Optreden Coverband Wristband

De jeugd had vanavond het podium in het Openluchttheater Brunssum. Deze Rock-Pop groep uit Landgraaf speelde de sterren van de hemel. Hun optreden werd bijzonder gewaardeerd door het talloze publiek, waaronder opvallend veel ‘grijs’. We kunnen U voorspellen dat U meer van deze band te horen krijgt. Wij waren erbij en hebben prachtige foto’s gemaakt….

284 views
Geen reacties
Geluk hoort in ieder hartje

IK HEB EEN DROOM! Dit was onze kennismaking met Ashera enkele maanden geleden toen ze Foto’s Brunssum benaderde om meer bekendheid te krijgen t.a.v. ’haar droom’. Haar droom betekent heel veel voor haar: ‘Als het even kan, zijn er geen arme mensen meer’. Ik wil daar voor zorgen en dit tot levensdoel maken. Ik kan…

195 views
Geen reacties
Kindervoorstelling van Puk & Pim

Woensdag 22 Aug van 15:00 tot 16:00 een GRATIS Kindervoorstelling van Puk & Pim in het Openluchttheater. Met de titel: De bijzondere wens. Een interactieve voorstelling met Puk & Pim waarbij 2 bijzondere wensen uitkomen.  Een super leuke en tikkeltje spannende voorstelling voor kinderen van circa 2 tot 8 jaar. De voorstelling g zal plaatsvinden…

510 views
Geen reacties
Openluchttheater optreden door Coverband Wristband

Openluchttheater optreden door Coverband Wristband Zaterdag 18 augustus van 20:30 tot 22:30 Gratis. De muziek bestaat uit onder meer Bon Jovi, Anouk, Artic Monkeys en Foo Fighters, zeker de moeite waard om ook te komen luisteren en kijken, zien we jullie ook?

478 views
Geen reacties
Herdenking Royal Engineers Brunssum

ROYAL ENGINEERS bezoeken het oorlogskerkhof in Brunssum. Zij maakten een toer langs de slagvelden van WOII en bezochten eerder enkele plaatsen vlak over de grens van Duitsland waar veel slachtoffers zijn gevallen tijdens de oorlog. In Brunssum herdachten ze hun gevallen kameraden met een kleine ceremonie. Klik hier voor een fotoreportage.

221 views
Geen reacties
t Bakkes In den Lemmender

Het waren weer heerlijke vlaaien die de stichting volkstuinen in den Lemmender heeft gebakken in hun eigen bakoven en deze namen gretig hun aftrek. Met een mooi weertje en gezellige mensen erbij was het weer een geslaagde middag, jammer dat er nog geen reukfotografie bestaat anders kon u nog eens naproeven(ruiken). Klik hier voor foto’s.

302 views
Geen reacties
Ndiaga Samb wint Brunssum Open

Ndiaga Samb wint internationaal damtoernooi Brunssum open. De tweede plaats is voor Christian Niami Michel Stempher haalde heel fraai de derde plaats. Klik hier voor een fotoreportage.

243 views
Geen reacties
Brunssum GEZOND in beweging

Stichting Wandelen voor KIKA organiseert op zondag 19 augustus van 10:00-13:00 uur, samen met Albert Heijn, een themadag: ‘Brunssum GEZOND in beweging’ in het Schutterspark. Geschikt voor het hele gezin, jong en oud. Kosten 1 € p.p. Inschrijven noodzakelijk. (in verband met ontbijt) Dagprogramma: 10:00 – 12:00 Gezond ontbijt Tot 13:00 kan u starten met…

305 views
Geen reacties
Benefiet Rommelmarkt voor Kinderboerderij Schutterspark

Help mee deze Kinderboerderij open te houden Zondag 23 september 2018 van 10.00 tot 17.00 uur vindt er een rommelmarkt plaats in het Schutterspark. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan de Kinderboerderij. Iedereen is welkom! De entree is gratis en er zijn nog kramen te huur! Voor meer info: goo.gl/gpmCMv Karin 0631763622 of…

451 views
Geen reacties
Verkeerssituatie Lindeplein

Welke verkeerssituatie zou jij willen? De huidige of zoals het was, te zien op de foto of een nieuwe situatie? Bekijk alle reactie’s tot nu toe en geef jouw reactie op de Facebook pagina van Foto’s Brunssum of op deze pagina.

265 views
Geen reacties
Braderie jaarmarkt Heufkestraat

Jaarmarkt, Braderie in Brunssum zondag 5 augustus 2018 Heufkestraat. Klik hier voor foto’s.

304 views
Geen reacties
Internationaal Damtoernooi Brunssum

Loco Burgemeester Carolus de Rijck heeft vrijdag middag het 41e Internationale Damtoernooi van Brunssum geopend. Dit Toernooi is het oudste en het langst lopende Damtournooi van de wereld. Tot en met 11 augustus is Brunssum wederom gastheer van het Internationaal Damtoernooi Brunssum Open. Locatie: Sporthal Rumpen Klik hier voor enkele foto’s.

173 views
Geen reacties
Parelmarkt Brunssum

Zondag 9 september is er weer Parelmarkt. Nieuw dit jaar, een kinder rommelmarkt. Wil jij graag een eigen kraampje om je spulletjes te verkopen? Meld je dan op tijd aan! Formulieren zijn verkrijgbaar in de winkel bij Shoeby Brunssum of online beschikbaar via de onderstaande link https://www.winkelen-in-brunssum.nl/parelmarkt-brunssum-20…/ Gezellige braderie met kinderattracties, muziek en amusement. Van 11:00…

482 views
Geen reacties
Internationaal Damtoernooi Brunssum Open

Het aanschuifsimultaan dammen tegen Christian Niami in centrum van Brunssum was goed bezocht. Hij won slecht 3 partijen niet. Tegen Andy Damen en en Martijn van Gortel maakte hij remise en van Martin van der Hout verloor hij.

266 views
Geen reacties
Military Meeting Point

Afgelopen woensdag was het Military Meeting Point Brunssum weer open. Een gezellige samenkomst van veteranen en militairen. Dat is dan ook de doelstelling van de vereniging. Het ontmoeten van militairen en veteranen. Ben je ook een (ex) militair en of veteraan? Vrijdag 17 augustus zijn ze weer open van 15.00 uur tot 21.00 uur.  Onder…

150 views
Geen reacties
Historische wandeling door Brunssum

Zet al vast in je agenda 23 aug 18.30. PvdA Brunssum organiseert dan de eerste historische wandeling door Brunssum met als gids de historicus Servie Broers. Servie neemt je mee door het centrum van Brunssum en vertelt over het mijnverleden, de architectuur en de geschiedenis van het ontstaan van Brunssum. De wandeling is ca 5 km…

201 views
Geen reacties
Inzameling restafval naar 4-wekelijkse inzameling

Reinigingsdiensten Rd4 heeft op diverse locaties ondergrondse restafvalcontainers nieuw geplaatst. Een overzicht hiervan is terug te vinden op de website van RD4: https://www.rd4.nl/…/nieuwe-ondergrondse-restafvalcontainers Je maakt gebruik van deze containers met je milieupas, LET OP: deze moet je wel nog activeren! Voor de ondergrondse containers in Brunssum doe je dat hier: https://www.rd4.nl/milieupasactiveren Het activeren van de pas is gratis, het…

169 views
Geen reacties
Het hitteplan is van kracht!

Heel Nederland heeft inmiddels vakantie. En de zomer laat zich al enige tijd gelden! Ook de komende dagen wordt het extra warm. Veel mensen genieten van dit mooie weer. Maar er zijn ook mensen die erg veel last kunnen hebben van de warmte. Zoals ouderen, chronisch zieken, mensen in verzorgingshuizen en mensen met overgewicht. Met…

210 views
Geen reacties
Brunssumse zomercarnaval 2018

Zomercarnaval in Brunssum het was een geweldig feest. Zijn jullie er ook geweest wij wel? Hebben wij jou gefotografeerd dan sta je hier ergens op de foto, herken je iemand tag hem dan. De organisatie was in handen van Kevin Grissen en Manon Mingels met de hulp van veel vrijwilligers. Klik hier voor heel veel…

311 views
Geen reacties
Film voorstelling “The Trip to Italy”

De filmvoorstelling moest nog beginnen en het publiek dat er al was werd overvallen door een zeer welkome regenbui, die toch iets heftiger was dan verwacht, waardoor velen letterlijk als verzopen katten afdropen. Toen de film om 21.30 begon zijn er velen teruggekeerd. Foto’s: klik hier

223 views
Geen reacties
Mooi optreden Shantykoor Schinveld

Wederom een mooi optreden van het Shantykoor Schinveld in het openluchttheater van Brunssum waarbij ze een afwisselend programma van zeemansliedjes in diversen talen en liedjes van Limburgse Troubadours tot evergreens ten gehore brachten. Er is ook gefilmd en dat zal in de loop van deze week nog volgen. Was jij er ook bij? Kijk hier…

322 views
Geen reacties
Foto’s Brunssum bestaat 5 jaar

FOTO’S BRUNSSUM VIERT FEEST !! WE BESTAAN 5 JAAR!! Welk feest? Zult u zeggen! We hebben nergens iets gelezen of gezien. Op 30 mei 2017 verwelkomden wij onze 9000-ste volger, medio december de 10.000-ste en op dit moment de 12.014-de. Eén reden om feest te vieren; De tweede reden hebt u onlangs kunnen vernemen: Foto’s…

249 views
Geen reacties
Herdenking Mijnwerkersramp 1928

Bijna 1500 mijnwerkers kwamen om tijdens tachtig jaar Limburgse Staatsmijnen! Vandaag 13 juli 2018 was het precies negentig jaar geleden dat de eerste grote mijnramp in de geschiedenis van de Staatsmijnen plaatsvond. In breukpijler 436 van de Staatsmijn Hendrik maakte een mijngasontploffing een einde aan vele levens. De ramp kostte 13 koepels hun leven, 12…

253 views
Geen reacties
Military Meeting Point geopend in Brunssum

Woensdag 11-juli is het Military Meeting Point geopend op het ICC van het joint force Command Brunssum. Veteranen Brunssum military meeting Point gaat een keer per twee weken open en is een ontmoetingsplek voor militairen en veteranen van alle nationaliteiten. Vandaag tijdens de opening waren er rond de 100 veteranen en militairen aanwezig om hun…

266 views
Geen reacties
Vijverpark Brunssum

Grote schoonmaak kleine vijver. Klik hier voor enkele foto’s.

274 views
Geen reacties
Natuurwandeling door Schutterspark

Wist u dat het natuurgebied schutterspark 80 ha groot is. Klik hier voor een fotoreportage

273 views
Geen reacties
Zomercarnaval Broenssem

Nieuw in Brunssum: het Zomercarnaval. Met diverse carnavals- en zomerartiesten! Zit je nog te twijfelen omdat Max die middag ook weer van start gaat geen enkel probleem ook daar hebben we aan gedacht. Op een groot scherm zullen we ook van hem kunnen genieten.  Deel en like zou erg lief zijn. TOT ZONDAG 22 JULI…

765 views
Geen reacties
Zomer feest Achter de Locht

In Brunssum Noord was er vandaag het zomer feest van de bewoners commissie Achter de Locht. Er was van alles georganiseerd voor groot en klein. Zie hier de foto’s.

318 views
Geen reacties
Pizza’s T Bakkes In den Lemmender

De pizza’s waren gebakken bij T Bakkes In den Lemmender. Heerlijk wij verheugen ons op de volgende keer. Zie hier het foto verslag

446 views
Geen reacties
Rock op het Gras

Rock op het Gras, Dag 1 vrijdag 06-07-2018. Zie hier het fotoverslag van een geweldige dag. Wat een geweldig feest is dit in Brunssum. Dag 2 07-07-2018 avond Dag 2 07-07-2018 middag Dag 3 08-07-2018

470 views
Geen reacties
Business in Brunssum

Ondernemersnetwerk Business in Brunssum schenkt aan stichting Kinderboerderij Schutterspark een cheque 250 euro en ze gaan ook nog met de pet rond en halen daar mee een heel mooi bedrag op. Zie hier de foto reportage.

247 views
Geen reacties
Military Meeting Point

In Brunssum komt er een Military Meeting Point, Een ontmoetingsplek voor veteranen. Op woensdag 11 juli is de officiële opening. De stichting Veteranen Brunssum zijn blij dat er een woonkamer voor veteranen komt in Brunssum. De veteranen woonkamer is bij de International Conference Center aan de Ouverbergtraat deze is op het JFC-terrein het is een bewuste keuze…

332 views
Geen reacties
Brunssum-Noord mogelijk ‘Proeftuin aardgasvrije wijk’

Woningcorporatie Weller en Mijnwater B.V. hebben zich naar aanleiding van de Rijksregeling “Proeftuin Aardgasvrije wijken 2018” tot de gemeente Brunssum gewend; zij zien kansen voor een dergelijke proeftuin in Brunssum-Noord. Het college van Burgemeester en wethouders deelt deze visie en heeft daarom besloten een aanvraag in te dienen bij het Rijk om in aanmerking te…

299 views
Geen reacties
Rozencompliment voor Foto’s Brunssum

Brunssum barst van de enthousiaste vrijwilligers. Mensen die, zonder daar iets voor terug te vragen, de handen uit de mouwen steken. Eén van die initiatieven is ‘Foto’s Brunssum.’ MOGEN WE TROTS ZIJN, BIJNA 12.000 EN EEN ROZENCOMPLIMENT!! Op zaterdag 30 juni 2018 werd alweer het zesde Rozencompliment van de Partij van de Arbeid Brunssum uitgereikt….

225 views
Geen reacties
Straathoeksessie Wijkteam Brunssum Zuid

Wijkteam Brunssum Zuid organiseert op 02-07-2018 in de wijk een straathoeksessie. Zij staan dan ter hoogte van de speeltuin in het Limburgia plantsoen, van 17.00 tot 19.00 uur. De straathoeksessie is voor iedereen welke verder kijkt dan de eigen voordeur. Voor elke bewoner welke de buurt of wijk nog mooier, veiliger en gezelliger wil maken….

320 views
Geen reacties
Centrum Bubishi

Nadat we van een speciale bijeenkomst kwamen, was in het Vijverpark een bijeenkomst van m.n jeugd in alle leeftijden. Heel nieuwsgierig gaan vragen wat het voorstelde. Centrum Bubishi, een Karate Goju-Ryu club, thuis in Treebeek, hield hier de afsluiting van een 2-daags verenigings-evenement. Even voorstellen en vragen of we een paar fotootjes mochten maken. Hier…

542 views
Geen reacties
Genieten van optreden Harmonie Orkest Concordia

Het optreden van Harmonie Orkest Concordia in het openluchttheater was zaterdag puur genieten van mooie muziek Er was zelf buitenaards bezoek en na een vrijwillige gave kon men op de foto voor het goede doel, te weten de Brunssumse Stichting Smile voor I-Cell. Zie hier een paar foto’s van dit bijzonder optreden.

221 views
Geen reacties
Optreden van Podlasie afgelast

In verband met de verwachtte hoge temperaturen van zondag, gaat het optreden van Podlasie in het openlucht theater a.s. zondag helaas niet door. Het optreden wordt op een later moment ingehaald.

219 views
Geen reacties
Aangenaam vertoeven in het Schutterspark

Met dit weer is het aangenaam vertoeven in het Schutterspark. Vandaag ook een beetje verder gekeken en de ‘nieuwe ingang’ tot Brunssum gezien. Het hele gebied wordt steeds mooier. Benieuwd? Ga ’s Kijken! Natuurlijk hadden we de camera bij ons. Klik hier voor foto’s.

334 views
Geen reacties
Wijkbijeenkomst Wijkteam Brunssum Centrum

Circa 50 bezoekers zijn op maandag 25 juni naar de wijkbijeenkomst georganiseerd door het Wijkteam Brunssum Centrum gekomen. Burgemeester Leers en 4 van zijn wethouders waren erbij. Er is goed geluisterd naar de bewoners en we hebben goede hoop dat de meeste problemen opgelost gaan worden, over de leefbaarheid in het Centrum van Brunssum. Enkele…

239 views
Geen reacties
Rock op ’t Gras 6,7 en 8 Juli 2018

Elk jaar het eerste weekend van de (school-)zomervakantie… Rock op ’t Gras & Cruise-In Campout. Een heel weekend wheels, food, beer & bands met fun voor jong en oud. Vrijdag 6 juli – Rockabilly Night van 19:00 tot 00:30 uur Zaterdag 7 juli – Pop meets Rock van 13:00 tot 00:30 uur Zondag 8 juli…

376 views
Geen reacties
Van alles wat in Brunssum

Zondag 24 juni waren er veel activiteiten in Brunssum waar wij wilden zijn. U ziet hier een foto compilatie van het Preuvenemert Broenssem, de Wielerronde en de 2 Jeugdorkesten in het Openluchttheater. Foto-reportage 1 Foto-reportage 2 Foto-reportage 3 Arno Pagen – Leven in Parkstad

232 views
Geen reacties
Zeskamp S.V.Brunssum

Elk jaar organiseert SV Brunssum aan het einde van de competitie een familieweekend vol met activiteiten met aan het einde, op de zondag een zeskamp voor de jeugd en een voor de senioren. Lachen, gieren, brullen! Foto´s Brunssum was natuurlijk aanwezig bij SV Brunssum en heeft een foto-overzicht van de zeskamp gemaakt. Het was weer…

261 views
Geen reacties
Concert Openluchttheater en Sunday Muzic Club

Foto’s van het zomerconcert Jeugd Orkest stad Brunssum, UP2B onder leiding van Noëlle Rusin en Frank Theunissen en een optreden van de Sunday Muzic Club in de Brikke Oave. Klik hier voor de foto’s.

207 views
Geen reacties
Benefietconcert Kiwanis

Degene die er niet geweest is, heeft toch wat gemist. Een prachtig begin door ‘onze’ Fanfare St. Barbara Brunssum, onderbroken door de Meisjes met de Wijsjes en na de pauze een van de weinige Militaire beroepsorkesten die Nederland nog rijk is, het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee met ondersteuning van de Meisjes. Degenen die dit concert hebben gemist kunnen…

261 views
Geen reacties
Kids Fun Sports Zone

Zaterdag 23 Juni was Brunssum in Actie op het Lindeplein met Kids Fun Sports Zone Foto´s. Brunssum was erbij en maakte 95 foto´s hiervan. Klik hier voor foto’s.

301 views
Geen reacties
Afval dumpen

Eigenlijk is het erg genoeg om deze pagina te delen. Is ook Brunssum!!! Het is verboden om vuilniszakken of ander afval naast een ondergrondse container te zetten of op andere plaatsen te dumpen. Want gedumpt afval leidt tot problemen: van stankoverlast tot ongedierte. En het ziet er niet uit. Hoe kan dit worden voorkomen?

302 views
Geen reacties
Schutterspark Brunssum onder stoom

Afgelopen weekend stond Schutterspark Brunssum weer onder stoom! Stoomgroep Limburg tekent voor de organisatie. Van 10.00 tot 19.00 uur op beide dagen kon u zich weer vergapen aan vele duizenden uurtjes huisvlijt. Er was werkelijk van alles te zien. Er was zelfs een tentoonstelling. Velen hadden de weg al vandaag gevonden en wij waren erbij. Kiek mer!

367 views
Geen reacties
Burgemeester Leers bezoekt de Wijk Brunssum-Centrum

Als laatste van de 5 wijken van Brunssum zal Burgemeester Leers maandag 25 juni aanstaande de Wijk Brunssum-Centrum bezoeken. De bijeenkomst start om 18.00 uur in de kleine zaal van het Parkstad City Hotel aan de Kerkeveldtraat 7 te Brunssum. Wanneer u alsnog iets onder de aandacht van de Gemeente Brunssum en/of het Wijkteam Centrum…

244 views
Geen reacties
Go fund me: Kinderboerderij Schutterspark

De kinderboerderij in Schutterspark te Brunssum! Een plek waar bijna ieder kind uit de buurt de nodige uurtjes heeft doorgebracht en waar we nog vele generaties van willen laten genieten Deze go fund me pagina is dan ook gemaakt om dat doel te volbrengen. De kinderboerderij is namelijk een op zichzelf staande stichting die geen…

281 views
Geen reacties
Waar komen we mekaar tegen dit weekend, keuze genoeg!!

Een drukke week in Brunssum! Ben je woensdag naar Kindervoorstelling Snotje en Wratje in het Openluchttheater Brunssum geweest? Zaterdag is het tijd voor SGL stoomweekend, Schutterspark onder stoom, de Kids Fun Sports Zone op het Lindeplein, het Familieconcert van Harmonie de Bazuin en het Benefietconcert ism Koninklijke Marechaussee in de Brikke Oave. Zondag vindt de Wielerronde van Brunssum plaats en kun je op de Ouwe Mert terecht…

217 views
Geen reacties
Snotje en Wratje

Woensdagmiddag was alweer de derde Kindervoorstelling in het Openluchttheater. De voorstelling Snotje en Wratje Show werd onder een stralende zon, met veel enthousiaste kinderen, ouders en oma’s en opa’s door Voila Entertainment met veel animo gepresenteerd. We waren erbij, kijk eens naar de mooie foto’s en geniet nog even na! De volgende Kindervoorstelling is op…

268 views
Geen reacties
‘Rondje’ Ziekenhuis Brunssum

Een rondje maken ging niet meer, overal hekwerk. Toch even gaan kijken voor alles verdwenen is. Wellicht heeft U nog de een of andere herinnering hieraan. Vertel! Wij wel!! Weet U nog hoe de gebouwen benoemd waren? Klik hier voor een fotoreportage

226 views
Geen reacties
Basisschool St. Franciscus wint Limburgse Verkeersquiz

Basisschool St. Franciscus is de winnaar van de Limburgse Verkeersquiz 2018. Tijdens de finale in Roermond, op donderdag 14 juni 2018, versloeg de Brunssumse basisschool vier andere finalisten uit heel Limburg. De St. Franciscus vertegenwoordigde de regio Parkstad Limburg tijdens de verkeersquiz. De Verkeersquiz is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland. Doel van de quiz…

297 views
Geen reacties
Herdenking Britse Lancaster bommenwerper

Op 14 juni 2018 was het op de kop af 75jaar geleden dat een Britse Lancaster bommenwerper vlak achter het ouderlijk huis van Hein Jansen aan de julianastraat 56A in Schinveld neerstortte, waarbij 5 Australische bemanningsleden van de Lancaster EE 167/AR-N van de RAAF 460 die in de nacht van 14 op 15 juni 1943…

372 views
Geen reacties
Cameratoezicht in Brunssums Centrum

Sinds enkele jaren klagen bewoners, ondernemers en bezoekers van Brunssum centrum over overlast door m.n ‘hangjongeren’. De overlast die wordt ondervonden zijn: inbraak, insluiping, geweld, diefstal, intimidatie, vernieling, snelheidsovertredingen, fietsers in voetgangersgebied, etc. De gemeente heeft besloten om op ‘tactische’ plekken een beveiligingscamera te plaatsen. De plaatsing is over 2 weken. U kunt begrijpen dat…

259 views
Geen reacties
Asherah van den Berg – Jam-Actie

Sinds de laatste verkiezingen weten we dat Brunssum ongeveer 500 kinderen heeft die op het randje van armoede leven. Zelfs kinderen die ’s ochtends zonder (goed) ontbijt naar school gaan. Ashera heeft zich hulp en ondersteuning voor deze kinderen ten doel gesteld.  Ze probeert de kinderen met hun ouders uit een isolement te halen door…

401 views
Geen reacties
Burgemeester Gerd Leers bezoekt de wijk Brunssum Noord.

De bijeenkomst start om 18.00 uur en vindt plaats in het Pools Huis (Schinvelderstraat 19A Brunssum). Tijdens de bijeenkomst zal door het Wijkteam Brunssum Noord een presentatie gegevens worden over de wijk Brunssum Noord, waarin onder andere aan de orde zullen komen: – Wijk Brunssum Noord – Buurten in Brunssum Noord – Discussie over de…

258 views
Geen reacties
Snoeien knotwilgen

Deze week worden op diverse plekken in Treebeek de gesnoeid. Op de planning staan nog de Jupiterstraat, een deel van de Horizonstraat en de Venusstraat. De precieze planning is moeilijk te bepalen, bewoners ontvangen een dag vantevoren een brief in de brievenbus met het verzoek de auto op de snoeidag niét op straat te parkeren, maar tijdelijk in…

189 views
Geen reacties
Dagvlinder Brunssum

Dinsdagavond is er namens Monuta Helpt, een cheque t.w.v. 500 euro overhandigd aan Dagvlinder te Brunssum. Dagvlinder is een zelfhulpgroep voor ouders met een overleden kind, welke met de verkregen donatie workshops gaan houden. Voor foto’s klik hier.

277 views
Geen reacties
Wijk-bijeenkomst Team West

11 juni was er de eerste bijeenkomst bij wijkteam West waarbij burgemeester Gerd Leers, Hugo Janssen, Carolus de Rijck en Servie Lespoir aanwezig waren om de problematiek in de wijken te bespreken, waarbij tevens de wijkbewoners waren uitgenodigd om ook hun zegje te doen en wat er allemaal speelt in hun wijk/buurt. Er waren meerder…

188 views
Geen reacties
BuitenSpeelDag Brunssum

In onze gemeente waren op diverse plekken de straten omgetoverd tot speelplaatsen met leuke activiteiten. Zie hier ons fotoverslag, sta jij ook op een foto? Klik hier om te kijken of jij er ook bij staat.

230 views
Geen reacties
Wijkschouw Langeberg

Woensdagavond was de wijkschouw op de langeberg burgemeester Gerd Leers, en alle wethouders waren aanwezig bij deze schouw om de problematiek in deze wijk te zien. Ook hier werd geluisterd naar de bewoners. Het was een zeer leerzame bijeenkomst die nog een vervolg krijgt. Klik hier voor foto’s.

288 views
Geen reacties
GRATIS Jeugd-viscursus – jeugd-vis wedstrijd

WAAR Schutterspark grote vijver WANNEER 16 juni TIJDSTIP 8.30 verzamelen leeftijd tot 14 jaar Ook zonder visgerei ben je welkom de jeugdcommissie zal hier zorg voor dragen. Aanmelden lees de folder  

241 views
Geen reacties
Samenwerkingsovereenkomst bedrijventerrein Rode Beek

Op 5 juni 2018 ondertekenden wnd. burgemeester Gerd Leers van Brunssum en burgemeester Odile Wolfs van Onderbanken een samenwerkingsovereenkomst voor het gezamenlijk afronden van de ontwikkeling van het bedrijventerrein Rode Beek. In de overeenkomst leggen beide gemeenten afspraken vast over een nieuw bestemmingsplan, het bouwrijp maken van het terrein en het uitgeven van circa vier…

195 views
Geen reacties
Reunie Orkest Limburgse Jagers

Het Reünie – Orkest Limburgse jagers. Op zondag 10 juni was dit orkest te gast in onze Brikkeoave en brachten een programma dat er zijn mocht. Uiteraard neemt de militaire marsmuziek een belangrijke plaats in. Maar ook allerlei andere soorten populaire muziek werden gespeeld. Vele concerten heeft het orkest inmiddels gegeven, veelal in Limburg maar…

283 views
Geen reacties
Heropening Pompenhüske in Schutterspark

Nadat het Pompenhüske vorig jaar door een stel onverlaten in brand was gestoken, hebben aansluitend heel veel mensen en instanties de handen uit de mouwen gestoken. Kosten noch moeite is gespaard om dit Hüske weer in oude glorie te laten herrijzen. In onze fotocompilatie kunt U zien of dit is gelukt!

298 views
Geen reacties
Rondje oud VW treffen in het centrum van Brunssum

Oud Volkswagen Treffen centrum Brunssum foto verslag van 09-06-2018.

416 views
Geen reacties
Oud Volkswagen Treffen

Zaterdag 9 juni van 09.00 t/m 17.00 uur in het centrum van Brunssum

443 views
Geen reacties
Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Zondagmiddag Reünie-Orkest Limburgse Jagers o.l.v. dirigent Jos Stoffels Vrije toegang Brikke Oave 15.00 17.00 uur Maastricht, 15 juli 1995. In het gouvernement in Maastricht is er verontwaardigd en verbaasd gereageerd op het bericht van de Minister van Defensie om het Tamboer- en Fanfarekorps Limburgse Jagers op te heffen en het samen te laten gaan met…

282 views
Geen reacties
’t Pompenhüske Schutterspark

Op zondag 10 juni 2018 vindt om 14.00 uur de heropening plaats van het Pompenhüske in het Schutterspark. Dit gebouwtje werd geruime tijd geleden door brand ernstig aangetast.

318 views
Geen reacties
Sunday Music Club

De ‘Sunday Music Club’ gaf vandaag weer een jam-sessie in de Brikke Oave onder leiding van gitarist, zanger en muziekdocent René Schols van Popschool Nederland. Fotoreportage: klik hier

330 views
Geen reacties
Communie St Gregorius

Schutterij st Gregorius begeleid de communiecantjes van hun parochie naar de kerk, zondag 03-06-2018. Foto’s: klik hier

278 views
Geen reacties
Scouting Band st Vincentius valt in de prijzen

Zaterdag heeft Bagheera, Aïcha van Oosten helemaal in Zeewolde met haar scouting drumband, waaronder een aantal van haar welpen, meegedaan aan het landelijk Bandconcours 2018. Hier hebben zij een welverdiende eerste plaats gehaald op het showstuk met 82,5 pt en de defiléprijs wisten ze te winnen. Ook heeft ze de tambour-maître prijs behaald. Gefeliciteerd namens…

247 views
Geen reacties
Zjwoele zomer party 2018

Foto reportage van de Zjwoele zomer party 2018! Foto’s >>

287 views
Geen reacties
REMEMBER Live Band in de Brikke Oave

Optreden REMEMBER Live Band Zaterdag avond in de Brikke Oave. Klik hier voor enkele foto’s.

257 views
Geen reacties
Shape in Openluchttheater

Shape is een 60-er en 70-er jaren muziekband die muziek maakt van Stones, Beatles, Creedence Clearwater Revival, Buddy Holly, Elvis, etc. etc. Het weer hield zich zoals afgesproken en een kleine 200 toeschouwers waren te gast bij Shape. Het was een hele gezellige avond. klik hier voor foto’s.

232 views
Geen reacties
Wethouders geïnstalleerd

In Brunssum zijn woensdagavond de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Dat zijn Jo Palmen, Servie L’Espoir, Carolus de Rijck, Math Houben en Hugo Janssen. De nieuwe wethouders en raadsleden van harte gefeliciteerd met jullie benoeming. Foto’s: klik hier

287 views
Geen reacties
Zoektocht in de vijver

Politie en Brandweer waren woensdagmiddag met duikers op zoek naar bewijsmateriaal waarvan ze verwachte het in de vijver te vinden. De zoektocht ging om het breekijzer waarmee een 44-jarige Brunssumer maandagavond de ruiten van het gemeentehuis had ingeslagen. Zie de berichtgeving elders op deze site. Na zijn daad had de man het breekijzer in de…

266 views
Geen reacties
Wijkgericht werken 2.0

Dinsdag hebben de vrijwilligers van de 5 Brunssumse wijkteams in de Brikke Oave hun visie omtrent het wijkgericht werken 2.0 gepresenteerd aan raadsleden en College van B&W en ambtenaren van de Gemeente Brunssum. In deze visie geven ze aan dat ze met nieuwe energie en kracht willen samenwerken met de Brunssumse raad en het College,…

276 views
Geen reacties
Coalitieprogramma Brunssum 2018-2022

Het coalitieprogramma Brunssum 2018-2022 zal op woensdag 30 mei, vanaf 18 uur, tijdens een persconferentie door de coalitie worden toegelicht. Op woensdagavond 30 mei vergadert de gemeenteraad van Brunssum over de benoeming van een nieuw college. De beoogde wethouders zijn de heren J.M.H. Palmen (BBB/Lijst Palmen), S.J.H. L’Espoir (PAK), P.M.J. Houben (PAK), C.J.C.P. de Rijck (BCD)…

288 views
Geen reacties
Kermis 2018

Vandaag is de laatste dag. Voordat vanmiddag code oranje misschien werkelijkheid wordt, toch nog even naar de kermis geweest. Is een heel speciaal gevoel om op een heeeeel rustig kermisterrein te zijn. Vanaf 14.00 uur draait de ‘prikkelarme’ kermis weer op volle toeren. U bent welkom!! Klik hier voor foto’s

329 views
Geen reacties
Man richt schade aan bij ISD BOL

Maandag avond rond 21.00 uur zagen meerdere mensen een man vanuit de Lindestraat richting ISD BOL lopen met een breekijzer. Net toen hij begon met het inslaan van de ramen reed er een patrouille auto van de politie langs. Voorbijgangers attendeerde de politie op deze vernieling, de man kon binnen de kortste keren in de…

377 views
Geen reacties
Tractor-optocht door Brunssum

Mooie tractor-optocht door Brunssum in het kader van het Gauderfest met o.a. een optreden van de Limburgse Boerebloaskapel. Klik hier voor een fotoreportage.

237 views
Geen reacties
10 jaar BloteVoetenPark in Brunssum

Het BloteVoetenPark vierde vandaag haar 10e verjaardag kijk hier naar ons foto verslag van dit feest. Wij feliciteren het hele Team Met dank aan: Joyce Foto’s: klik hier

224 views
Geen reacties
Schutterspark Tribute Festival het grootste tribute festival van Parkstad
Schutterspark Tribute Festival het grootste tribute festival van Parkstad. Foto's: Dag 1 vrijdag FEUERENGEL [A Tribute To Rammstein] Dag 2 zaterdag Dag 3 zondag
515 views
Geen reacties
Zaterdag kermisdag in Brunssum

Het was een gezellige kermisdag zaterdag in Brunssum. Hotel Brasserie Restaurant Bronsheim. Klik hier voor foto’s

217 views
Geen reacties
Gauderfest tijdens Brunssumse kermis

De voorjaarskermis in Brunssum is dit jaar anders. Op het kermis terrein staat een tent waar het eerste Gauderfest van Nederland plaats vindt. Deze traditie is overgewaaid uit Tirol, waar het Gauderfest al sinds de middeleeuwen rond begin mei wordt gevierd en inmiddels als cultureel erfgoed geldt.  Maar zover is het in Brunssum nog niet….

489 views
Geen reacties
80 jaar Poolse vereniging in Brunssum

Brunssumers zijn mensen met een groot hart voor buitenlanders. Dit komt natuurlijk mede door de vele “gastarbeiders” die op de mijnen en Afcent gewerkt hebben. Op dit moment wordt in het Poolse gebouw aan de Schinvelderstraat het feit gevierd dat er al 80 jaar een Pools gebouw in Brunssum aanwezig is. Alle inzittende verenigingen dragen…

292 views
Geen reacties
Veiligheidsmiddag Brunssum Zuid

Maandag 28 mei 2018, van 11:00-17:00 uur Wijkteam Brunssum Zuid organiseert op de dag een Veiligheidsmiddag. Deze middag zal om 11:00 uur worden geopend door waarnemend burgemeester Leers, en staat in het teken van veiligheid en zelfredzaamheid. Het doel van deze middag is de bewoners van Brunssum Zuid, jong en oud, bewust te maken over…

188 views
Geen reacties
Het BloteVoetenPark viert haar 10e verjaardag

Zondag van 10.00 t/m 18.00 uur De bezoekers worden getrakteerd op een gratis kop koffie met iets lekkers, en voor de kinderen is er een gratis ijsje. Pipo Pé zorgt voor een lach op de kindergezichtjes met o.a. om 14 uur een clown show op het terras. De Natureman leert de kinderen de natuur kennen…

281 views
Geen reacties
Schutterspark Tribute Festival

Schutterspark Tribute Festival Vandaag morgen en overmorgen Vandaag Open: 19:00; Showtime: 20:30; Close:00:30 FEUERENGEL (Rammstein) VOLBEAT (16 Dollars) Zaterdag 26 mei Open: 14:00; Showtime: 15:30; Close:00.30 FIVE FINGER DEATH PUNCH (Knucklehead Death Punch) METALLICA (Present Danger) AC/DC (ACinDC) DEEP PURPLE (Stormbringer) JUDAS PRIEST (Silverwolf) IRON MAIDEN (Piece of Maiden) Zondag 27 mei Open: 13:00; Showtime:…

605 views
Geen reacties
Sigarenspeciaalzaak Hermans beste verkoop punt

Brunssum heeft beste verkoop punt in zuidLimburg en 2de van heel Limburg. Hanny Leo Hermans Ferwerda gefeliciteerd met jullie award namens Foto’s Brunssum Sigarenspeciaalzaak Hermans dankt al hun klanten.

189 views
Geen reacties
Jongeren Op Gezond Gewicht sportdag

Sportdag lagere scholen van Brunssum. De groepen 7 en 8 hebben donderdag 24 mei op het complex van SV Langeberg een geweldige sportdag. Meer dan 400 kinderen deden vandaag mee. Deze sportdag is georganiseerd door Gemeente Brunssum het Cios en Jogg. Zie hier het fotoverslag.

271 views
Geen reacties
Preuvenemert Broenssem

Het Preuvenemert Broenssem is een gezellige markt waar, in een ongedwongen sfeer, genoten kan worden van lokale hapjes en drankjes, als ook van zelfgemaakte producten van lokale ondernemers en hobbyisten. ETEN – DRINKEN – KUNST – CULTUUR De inschrijvingen voor de 4e editie van het Preuvenemert Broenssem lopen hard. Zowel bekende als nieuwe standhouders zullen…

315 views
Geen reacties
Boomtak afgebroken

Omwonende van het Edenpark schrokken maandag morgen van een luide klap. Bij nader onderzoek bleek een grote boomtak afgebroken te zijn. Gelukkig zijn hier geen gewonden gevallen. Met dank aan Mieke van Vugt. Enkele foto’s

303 views
Geen reacties
Yesterday at Klaver 4

De Band Yesterday trakteerde zaterdagavond 19 mei in het Gemeenschapshuis Klaver4 de bezoekers op heerlijke jaren 60/70 live muziek dit alles werd georganiseerd door Wonna.nl Zie hier het foto verslag

334 views
Geen reacties
Een mooie Pinksterzondag voor het Schutterspark

Een mooie Pinksterzondag voor het Schutterspark. Alle ondernemers hadden een hoop bezoekers. Voor de kinderen waren de treintjes van Stoomgroep Limburg weer het hoogte punt. Ook kon er al weer gespeeld worden in de Speeltuin van het Schutterspark. Klik hier voor foto’s

312 views
Geen reacties
Wandelen voor Kika

Scholieren van Rk Basisschool De Langeberg en Basisschool Meanderliepen de sponser wandeltocht t.b.v KIKA. De foto’s zijn gemaakt bij het rustpunt Park het Plateau waar de kinderen een flesje water en een kortingsbon van Park het Plateau kregen. De route ging van Brunssum Schutterspark Park Rode Beek Schinveld Mindergangelt Gangelt Schinveld Brunssum. Mede met dank aan: Moira de Heij en…

407 views
Geen reacties
Puk en Pim door Party4Kidz

Vandaag was de opening van het kindertoneel door Party4Kidz, in ons Openlucht Theater. Ondanks enige regendreiging waren toch veel Kidz met hun begeleiding hiernaar toe gekomen. Aan het einde van de voorstelling werden we compleet verrast door een enorme hoosbui en zocht iedereen een schuilplekje. Wij zijn ook nat geworden! Foto’s: klik hier

749 views
Geen reacties
Voorjaarskermis

De voorjaarskermis 2018 zal worden gehouden van 25 tot en met 29 mei 2018. Locatie:  Koutenveld Openingstijden (verlicht én toegankelijk voor bezoekers) Vrijdag van 16.00 – 24.00 uur Zaterdag t/m maandag van 14.00 – 23.00 uur Dinsdags van 14.00 – 22.00 uur.

458 views
Geen reacties
Communie Langeberg en laatste Fanfarepresentatie door Roger Adams

Op deze regenachtige zondag waren de Langebergse communicanten vergezeld van fanfare St. Barbara. Bijzonder hierbij was dat de Tambour Maitre Roger Adams zijn laatste stappen maakte als zodanig. Roger is zo oud als hij is, lid van de Fanfare, heel erg lang als tamboer en de laatste 16 jaren als voorop- loper. Zijn gezondheid laat het niet…

296 views
Geen reacties
62e Koningsvogelschieten van schutterij St Gregorius de Grote

Burgemeester Gerd Leers geïnstalleerd als kersverse beschermheer van schutterij St. Gregorius de Grote Brunssum, mocht het eerste schot lossen tijdens het 62e koningsvogelschieten op d’r Knoa. Van het erebestuur werd de vogel afgeschoten door Petra Hopf en de koningsvogel werd afgeschoten door Karel van Knippenberg. Klik hier voor een fotoreportage

657 views
Geen reacties
Rombouts Gala Feest

Voor ze aan de eindexamens begonnen was dit de dag waarnaar werd uitgekeken door de studenten. Het grote Rombouts Gala Feest. We hopen dat we ook volgend jaar weer kunnen uitkijken naar het volgende Gala! Foto album 1 Foto album 2 Foto’s Arno Pagen – Leven in Parkstad

607 views
Geen reacties
Jaarresultaat positief, begroting Brunssum steeds reëler

De gemeente Brunssum sluit 2017 af met een positief resultaat van bijna € 3,2 miljoen, zo blijkt uit de Jaarrekening 2017. Het jaar daarvoor, 2016, was het resultaat nog bijna € 2,4 miljoen. Uit de jaarcijfers blijkt dat de gemeente Brunssum steeds scherper en reëler begroot. De jaarstukken 2017 laten een positief resultaat zien van…

243 views
Geen reacties
Eikenprocessierups

Gisteren is de afdeling Groenbeheer van de Gemeente Brunssum begonnen met het preventief bestrijden van de eikenprocessierups. Zij doen dit met een biologisch bestrijdingsmiddel. Mocht u zelf (sporen van) eikenprocessierupsen aantreffen in uw eigen tuin, meldt dit dan bij de gemeente via (045) 527 8555. Op deze foto is duidelijk te herkennen waarom de rups…

487 views
Geen reacties
Garage Sale, Klingbemden

Omdat we nog elders moesten zijn kwamen we pas rond 14.00 uur aan in Klingbemden. Het bleek dat het grootste gedeelte van de verkopers al hadden ingepakt vanwege het te warme weer en wellicht daardoor ook de minder belangstelling. Toch nog een paar plaatjes gemaakt van de mensen die er wel waren.

353 views
Geen reacties
Indianendorp bij Klimplateau

Veronica van den Berg belde en vroeg of we misschien foto’s konden maken voor een bepaalde doelgroep die haar zeer aan het hart ligt. Natuurlijk waren wij daarbij, alleen we konden niet zo tegen de Indianen temperatuur. Mooie activiteit overigens, complimenten! Klik hier voor enkele foto’s

344 views
Geen reacties
Elly Smit streed om de titel Nederland kookt Romeins

Vandaag streed de Brunssumse Elly Smit om de titel Nederland kookt Romeins in het Castellum te Utrecht! Leven in Parkstad was er natuurlijk bij! Na een spannende strijd waarin alle drie de finalisten hun uiterste best deden de winst te behalen, ging helaas een ander er met de eerste prijs vandoor. Maar een tweede plaats…

379 views
Geen reacties
Bevrijdingsfestival Brunssum

Onder een stralende zonneschijn heeft dit festival plaatsgevonden. Velen waren naar het centrum en het Lindeplein gekomen om te genieten van het weer, de muziek en het hele verschillende aanbod aan marktstands. Zeker weer een feest om volgend jaar naar uit te zien. Hier een aantal sfeerfoto’s. Klik hier voor een aantal foto’s gemaakt door…

333 views
Geen reacties
Dodenherdenking in Brunssum

Op vrijdag 4 mei 2018 vond de jaarlijkse Dodenherdenking in Brunssum plaats. Tijdens een bijzondere ceremonie op de Algemene Begraafplaats en op het Brits Militair Kerkhof werd stilgestaan bij de slachtoffers van oorlog en onderdrukking. De Dodenherdenking begon om 19 uur met een Internationale Oecumenische dienst in de St. Gregoriuskerk. Voorafgaand, omstreeks 18.22 uur, kwam…

343 views
Geen reacties
Hangvennen in het Schutterspark

Toen we vanochtend naar het nieuwe billboard keken bij het gemeentehuis zagen we dat de hang-vennen in het Schutterspark hier een prominente plaats hadden. We dachten meteen daar is toch brand geweest? Nieuwsgierig als we zijn, zijn we even gaan kijken hoe het er nu bij ligt. Pluim op de hoed (helm) van de Brunssumse…

344 views
Geen reacties
Auto spontaan in brand gevlogen

Donderdagavond rond half zeven is op de hoek Kennedylaan-Stadhoudersstraat een auto spontaan in brand gevlogen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.

235 views
Geen reacties
Brand in Schutterspark

Afgelopen donderdag heeft er een felle brand gewoed in het Schutterspark. Melding om 16.45. Over een gebied van 50 bij 100 meter moest de brandweer het vuur te lijf gaan. De brandhaard was moeilijk bereikbaar waardoor de wagens vaker naar een vijver in de nabijheid moesten gaan om water bij te ‘tanken’. De brand was…

386 views
Geen reacties
Vijverpark Tributefestival

VIJVERPARK TRIBUTEFESTIVAL van 10 t/m 13 MEI. Het grootste open air tributefestival van de Benelux met maar liefst 20 tributes uit binnen- en buitenland! Het Vijverpark in Brunssum is uniek. De sfeer, de decoratie, de gezelligheid, het festivalgevoel en het brede muzikale aanbod.

250 views
Geen reacties
Concertpianist Jean-Jules in Brunssum

Het concert van pianist Jean-Jules zou oorspronkelijk in het Openluchttheater doorgang vinden. In de ochtend waren de weersvoorspellingen niet stabiel genoeg, waardoor werd uitgeweken naar de Brikkeoave. Achteraf gezien heel jammer, want het klaarde op en het werd schitterend weer. Slechts 13 personen hadden de weg gevonden om dit concert bij te wonen. Een echte…

196 views
Geen reacties
Live muziek van docenten en leerlingen van Popschool Nederland

Zondag 29-4-2018 was er van 15.00 tot 17.00 uur Live muziek van docenten en leerlingen van Popschool Nederland in de foyer van de Brikke Oave. Jozef Brzezinsky en René Schols vormden samen de huisband “The Silhouettes”. Zij ontvingen hun muzikale gasten op het podium om u te laten genieten van bekende popnummers van vroeger en nu….

234 views
Geen reacties
Oranjefeesten Brunssum

Foto-impressies van Koningsdag 2018 in Brunssum: Brunssum Zuid Brunssum West Brunssum Centrum  

271 views
Geen reacties
Oranje Braderie Brunssum kindermarkt

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst wordt gezegd. Als het aan de jeugd van de vrijmarkt ligt komen we straks winkels tekort in Brunssum. We waren erbij en hadden nog veel keus. (was nog vroeg) Ongetwijfeld zullen veel spullen in plastic zakken verdwijnen en zal er weer een ander kind blij mee zijn. Een…

390 views
Geen reacties
Examenopdracht en open dag Kinderboerderij Schutterspark

Leerlingen exameklas leerjaar 3 van het CITAVERDE College organiseerden als examenopdracht een open dag voor de Kinderboerderij Schutterspark Tijdens deze dag moesten ze leuke activiteiten uitvoeren m.b.t. dieren. Zie hier de fotoreportage

230 views
Geen reacties
Bevrijdingsfestival Brunssum

Op 5 mei wordt samen met de inwoners van Brunssum en met verenigingen, stichtingen organisaties, ondernemers en bedrijven, onze vrijheid gevierd! Een feestelijke dag van verbinden op het Lindeplein en in het centrum van Brunssum. Het Bevrijdingsfestival Brunssum is een feestelijk evenement voor jong en oud! Dus mag je ook een gevarieerd programma verwachten met…

339 views
Geen reacties
Koninklijke onderscheidingen gemeente Brunssum

Op donderdag 26 april 2018 ontvingen vijf inwoners van Brunssum een koninklijke onderscheiding, bij gelegenheid van Koningsdag 2018. Vier gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, één gedecoreerde werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking aan vier gedecoreerden gebeurde door wnd. burgemeester Gerd Leers. Eén gedecoreerde ontving de…

267 views
Geen reacties
Gouden Parenconcert

Ook dit jaar werd weer het Gouden Parenconcert gegeven in de Brikke Oave georganiseerd door Harmonie Orkest Brunssum 1907. Zij speelde tot de pauze waarnaar het orkest uit Duitsland het Instrumental Verein Breberen het overnam. De heer en mevrouw Wolvers-Smeets vierde hun platina huwelijk (70 jaar) Iedereen gefeliciteerd namens Foto’s Brunssum. Klik hier voor een fotoreportage.

269 views
Geen reacties
Jokola wint koorfestival

Jokola wint dit weekend het koorfestival in Zevenbergen. De dirigent kreeg een eervolle vermelding voor zijn arrangementen. Wij feliciteren het hele koor met deze prestatie.

555 views
Geen reacties
Brunssum kiest voor vernieuwende aanpak benoeming wethouders

De gemeenteraad van Brunssum heeft ingestemd met een vernieuwende aanpak voor risicoanalyse bij benoemingen van kandidaat-wethouders en raadsleden. Met dit besluit kiest Brunssum voor een heldere en transparante procedure die bijdraagt aan de bevordering van de integriteit van het lokale bestuur. Integriteit van het openbaar bestuur en van wethouders en raadsleden is van wezenlijk belang…

279 views
Geen reacties
Vliegen overlast

De provincie Limburg laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de vliegenoverlast in een deel van Brunssum. Bewoners van de wijk Schuttersveld klagen al jaren over de hinderlijke insecten. Ze denken dat de vliegen afkomstig zijn van een afvalverwerker op bedrijventerrein de Kranenpool.

615 views
Geen reacties
Presentatie Herinrichtingsplannen Speeltuin Schutterspark

Vanavond was de presentatie van de herinrichtingsplannen die gemeente, weth Math Houben en beheerder Arno Schutte hebben bedacht om het toebedeelde geld voor de speeltuin goed te besteden. Een 50-tal belangstellenden waren naar het Schuttershuske getogen omdat zij natuurlijk benieuwd waren naar de plannen. Over en weer werd gediscussieerd over het hoe en waarom. Men wil in ieder geval naar een…

337 views
Geen reacties
Stockcar races in Lelystad

Afgelopen weekend heeft de Brunssumse Stockcar rijder Ivan Renneberg een succesvolle dag gehad bij de races in Lelystad. In de eerste race werd hij nog 7e, maar in de 2e en 3e race werd hij knap 2e , In de finale werd hij 3e , waardoor hij een mooie 3e plaats over de gehele dag veroverde….

311 views
Geen reacties
Jubileum Shantykoor en Sunny Pipers

Op zondag 15 april vierden het Shantykoor Schinveld en the Sunny Pipers resp. hun 10- en 50- jarig jubileum. Velen waren gekomen en hebben een ‘snelle’ muzikale middag beleefd met beide ‘clubs’. Wij waren erbij en hebben weer wat plaatjes geschoten. Kijk hier voor een reportage

398 views
Geen reacties
50-Jarig Priesterjubileum Pastoor Louis Cordewener

14 April j.l. werd in de Kerk in Rumpen in een plechtige eredienst herdacht dat Pastoor Louis Cordewener zijn 50-jarig priester jubileum vierde. 3 Langeberg verenigingen waar pastoor meer dan 10 jaar in de Sancta Familiaparochie in de dienst voorging, luisterden de dienst muzikaal op. Jeugdkoor de Pareltjes, Jokola en Fanfare St. Barbara Brunssum Velen hadden de weg gevonden naar…

769 views
Geen reacties
Scouting St.Franciscus vierde St Joris in het Schutterspark

Scouting St.Franciscus vierde het feest van ST. Joris in het mooie Schutterpark, thema van deze dag was de Weerwolven van Wakkerdam. Na de opening zijn eerst 2 leden geïnstalleerd en werd er gezamenlijk geluncht. Daarna is Het spel De Weerwolven van Wakkerdam uitgelegd en konden de kinderen samen met hun vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, papa’s…

231 views
Geen reacties
Info avond speeltuin Schutterspark Brunssum

17 April Schuttershuske tijd 19.30 Op het moment wordt de speeltuin opgeknapt. Ook zijn er plannen om de speeltuin uit te breiden met een aantal nieuwe speeltoestellen en sport- en fitnessvoorzieningen. Jullie komen toch ook luisteren en mee praten? Iedereen is welkom.

211 views
Geen reacties
De cmwwboyzzz hebben een eigen moestuintje

De cmwwboyzzz hebben een eigen moestuintje. Het was in eerste instantie als grap bedoeld, maar blijkbaar barsten de Brunssumse jongeren van de groene vingers. Het ambulant jongerenwerk verheugt zich erop om de jeugd te faciliteren bij het verbouwen van biologische groente en fruit. Een fantastisch project wat bijdraagt aan bewustzijn van gezond eten en terug…

195 views
Geen reacties
Filmopnamen oud mijnwerkers

Op Woensdag 11 April zijn er filmopnames gemaakt door Jean Michel Crapanzano in samenwerking met het ARCUS COLLEGE. Het project heet “De dans van Lies en Jan” https://www.studiojmcrapanzano.com/the-dance-of-lies-and-jan Klik hier voor fotoalbum 1 Klik hier voor fotoalbum 2

229 views
Geen reacties
Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs

Op Zondag 15 April vindt weer de Internationale Zuid Limburgse Militaria Beurs plaats. Mocht je geïnteresseerd zijn in spullen uit de Eerste en vooral de Tweede Wereldoorlog (maar ook ervoor en erna) dan is dit “the place to be”. Dit is de enige Militaria Beurs in Zuid Limburg. Niet alleen standhouders uit Nederland maar ook…

523 views
Geen reacties
Feestelijke afsluiting van de Brunssumse Zwerfafval Scholenbattle

Feestelijke afsluiting van de Brunssumse Zwerfafval Scholenbattle 2018 op de winnende school: BS de Vlindertuin Op vrijdag 6 april, vlak voor het begin van het weekend, vierden de kinderen van groep 6 van Basisschool De Vlindertuin samen met hun leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s en Brunssum Brandschoon, op feestelijke wijze hun overwinning in de eerste…

185 views
Geen reacties
Jokola try out bij studio Hellenbrand

Zondag 8 april hield Jokola een try-out bij Studio Kevin Hellenbrand als voorbereiding op de deelname van hen aan het Fender Korenfestival op zaterdag 21 april a.s. Foto’s Brunssum wenst Jokola daar heel veel succes. Wij waren met 2 fotografen aanwezig en hebben natuurlijk weer de nodige plaatjes gekniepst. Foto’s: album 1 Foto’s: album 2

224 views
Geen reacties
Shantykoor Schinveld 10 Jaar en Sunny Pipers 50 jaar

Op zondag 15 april geeft Shantykoorschinveld een concert t.g.v. dit jubileum. Dit koor brengt originele zeemansliederen, terwijl zij ook een groot Limburgs repertoire in hun kajuit hebben verstopt. The Sunny Pipers, houden dit jaar hun 50-jarig jubileum. Zij zijn voor een groot gedeelte nog steeds in de originele bezetting. Een drietal van hen spelen in…

531 views
Geen reacties
Verkeerscontrole

Op 28 maart vond er een gezamenlijke verkeerscontrole plaats van politie en toezichthouders en handhavers van de gemeente Brunssum. Op de Akerstraat, Hoogenboschweg, Rembrandtstraat, Emmaweg en Schildstraat werden in totaal 33 snelheidsovertredingen gemeten. De hoogste snelheden waren 84 km/u op een weg waar 50 km/u was toegestaan, en 57 km/u op een weg waar je 30 km/u mag…

279 views
Geen reacties
Beëdiging cq. installatie van de nieuwe leden van de raad in Brunssum.

Op donderdag 29 maart vond er de beëdiging cq. installatie van de nieuwe leden van de raad in Brunssum plaats. Klik hier voor een fotoreportage.

237 views
Geen reacties
Auto te water in het vijverpark

Vissers zagen hoe op donderdag 29 maart j.l. heel langzaam een auto vooruit kwam rijden daar een andere auto raakte en dat was genoeg om in de vijver te belanden, even de hand rem niet goed gebruikt. Nagenoeg een jaar geleden gebeurde op deze plek precies hetzelfde.  

445 views
Geen reacties
Koninklijke Onderscheiding voor Servie Broers

Op woensdag 28 maart 2018 ontving H.J.S.M. (Servie) Broers een koninklijke onderscheiding uit handen van wnd. burgemeester Gerd Leers van Brunssum. Hij werd bij deze gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Broers krijgt de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de politiek in Brunssum. Servie Broers (55 jaar) is 16…

260 views
Geen reacties
VVE leidt tot betere schoolresultaten Brunssumse kinderen

Kinderen die naar de peuteropvang (peuterspeelzaal) in Brunssum gaan, doen het als groep beter op de basisschool dan kinderen die niet naar de peuteropvang gaan. Dat blijkt uit de VVE-monitor 2014-2017 van de gemeente Brunssum. De oorzaak van de betere schoolprestaties ligt waarschijnlijk in de specifieke VVE-aanpak op de Brunssumse peuteropvang. Bij een deel van…

205 views
Geen reacties
JOKOLA, de lat ligt hoog!!!

Op zaterdag 8 oktober 2016 werd Jokola ‘Limburgs Koor van het Jaar’. Het is duidelijk dat daar toen veel repetitiewerk aan vooraf is gegaan. Dit jaar nemen zij deel aan de derde lustrumeditie ‘de Fendert Zingt’ op zaterdag 21 april in Zevenbergen, Nrd.Brabant. Dit is het meest ruige zangfestival waaraan Jokola ooit heeft deelgenomen. De…

343 views
Geen reacties
Brunssum zet in op veiligheid en handhaving met actiedag

Op zaterdag 24 maart organiseerden gemeente, brandweer en netbeheerder Enexis een actiedag in de wijk ‘de Egge’ in Brunssum. Deze actiedag was gericht op brandveiligheid. In totaal werden 190 woningen bezocht en kregen de bewoners informatie en tips met betrekking tot de brandveiligheid in hun woning. Tijdens de actiedag werd ook 1 hennepplantage gevonden en…

294 views
Geen reacties
Oranjebraderie Brunssum

De Oranjebraderie Brunssum is sinds jaren de meest toonaangevende braderie van Brunssum en omgeving. 27 april van 10.00 tot 18.00 uur. Gratis parkeren Geen entree Kindervrijmarkt Rumpenerstraat – Lindeplein – Kerkstraat Voor meer informatie zie de website

737 views
Geen reacties
Resultaten verkiezingen & referendum

Een overzicht van het aantal uitgebrachte stemmen op partijen en kandidaten (gemeenteraadsverkiezingen) en bij het referendum in de gemeente Brunssum. Lees hier verder Let op: het gaat om voorlopige resultaten. De definitieve resultaten worden vastgesteld op vrijdag 23 maart 2018. Klik hier voor een fotoverslag

234 views
Geen reacties
Gemeentelijke Erepenning voor Jos Jansen

Op dinsdag 20 maart 2018 ontving de heer Jos Jansen een Erepenning van de gemeente Brunssum. De onderscheiding werd uitgereikt door wnd. burgemeester Gerd Leers. De heer Jansen krijgt de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor zangvereniging De Bronsheimers. Jos Jansen (86 jaar) krijgt de Erepenning vanwege zijn 30-jarig lidmaatschap van De Bronsheimers. De Bronsheimers (vroeger…

375 views
Geen reacties

Zondag 18 maart heeft de 30e Parelloop in Brunssum plaatsgevonden. Het was tamelijk koud en menigeen liep bibberend erbij, maar eenmaal gestart……! Deze reportages geven een groot gedeelte van het parcours weer. Parelloop 2018 klik hier >> Deel 1 klik hier >> Deel 2 klik hier >> Deel 3 klik hier >> Deel 4 klik hier >>…

321 views
Geen reacties
Parelloop 2018 live

Geplaatst door Anja Wevers op zondag 18 maart 2018

1513 views
Geen reacties
Brunssumse kinderen bewegen beter

Brunssumse kinderen zijn in de afgelopen drie jaar beter gaan bewegen. Dat blijkt uit metingen onder bijna 1.500 scholieren van de basisscholen in Brunssum. De metingen laten zien dat de motorische vaardigheden van de Brunssumse jeugd fors zijn verbeterd. De motorische vaardigheden zeggen wat over de kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, techniek en coördinatie van elk kind….

219 views
Geen reacties
Kinderboerderij Schutterspark ontvangt kabouters

Donderdag kreeg Kinderboerderij Schutterspark kabouters geschonken voor het kabouter pad. Er zijn in het verleden heel veel kabouters vernield. Gertie Hendriks die wist van de vernielde tuinkabouters, zag op internet dat Anna-Maria Bosch een grote partij tuinkabouters te koop aanbood. Gertie nam contact met Anna-Maria op en nadat ze haar verhaal gedaan had besloot Anna-Maria…

249 views
Geen reacties
Israëlische onderscheiding voor vier Brunssumers

Op dinsdag 13 maart 2018 ontvingen vier Brunssumers postuum de Yad Vashem-onderscheiding. De bijbehorende medaille en oorkonde werden uitgereikt aan de nabestaanden, door de Israëlische ambassadeur in Nederland, de heer Aviv Shir-On. De uitreiking vond plaats in de Brikke Oave. Yad Vashem is een Israëlische onderscheiding, bedoeld voor mensen die zelf niet Joods zijn en…

221 views
Geen reacties
Speeltuin Schutterspark: wanneer weer open?

Als het aan de gemeenteraad van Brunssum ligt is de speeltuin in schutterspark met Pinktsteren weer open. De actie van Bert van Malde & Piet Drenth voor het behoud van de speeltuin schutterspark heeft 1313 handtekeningen opgeleverd. Deze werden voor de raadsvergadering door Bert van Malde aan de gemeenteraad van Brunssum aangeboden. De gemeenteraad van…

867 views
Geen reacties
Korendag 2018

Zondag 11 maart j.l. was de 12e editie van Korendag Brunssum. 8 Koren, allen thuishorend in Brunssum hebben het beste beentje voorgezet om de volle bak in de Brikke Oave te amuseren. Dat het hun goed gelukt is bleek aan het einde van de middag toen zij een ovationeel applaus kregen en bij het afscheidslied…

252 views
Geen reacties
Open dag Stichting St. Franciscus 1935

Altijd al eens een kampvuur willen maken. Of mee op kampen! Speurtochten lopen, zelf je eten klaar maken, de wereld gaan ontdekken, en ….. te veel om op te noemen. Kom dan eens langs dan vertellen wij hoe leuk en leerzaam scouting kan zijn. Klik hier voor een fotoreportage.

317 views
Geen reacties
Het hardloopevenement van Brunssum

Al vele jaren worden de internationale ranglijsten aangevoerd door topatleten die in de Parelloop hun beste tijd realiseerden. De Parelloop heeft een super snel parcours en in combinatie met de periode in het  jaar en de vaak aangename hardlooptemperatuur in april, maakt dat het goed mogelijk is om snelle tijden de realiseren. Menig hardloper heeft…

175 views
Geen reacties
NL DOET – dag 1 & 2

Nationale Vrijwilligersdagen. Ook Brunssum doet mee!! Foto’s Brunssum is op een paar plaatsen gaan kijken. Klik hier voor een fotoreportage van dag 1 Klik hier voor een fotoreportage van dag 2

246 views
Geen reacties
Inschrijving Compass Rombouts geopend

De inschrijving voor de nieuwe onderwijsvorm ‘Compass’ op het Romboutscollege in Brunssum is geopend. Tot 14 maart kunnen leerlingen zich, via de eigen basisschool, voor Compass inschrijven. Het Romboutscollege start in het schooljaar 2018/2019 een nieuwe onderwijsvorm. Compass is een innovatieve, gepersonaliseerde en kleinschalige onderwijsvorm, ontwikkeld door docenten van het Romboutscollege, Emmacollege, Sint-Janscollege en het…

232 views
Geen reacties
Red Speeltuin Schutterspark!!!

In de 40-er en 50-er jaren werd deze speeltuin, tezamen met de speeltuin in Steinerbos gebouwd. Beide speeltuinen hebben vele jaren een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op oud maar vooral jong. Van heinde en ver kwamen de kinderen met hun ouders, grootouders, vrienden, etc. naar beide parken. Steinerbos gloreert als nooit tevoren en ‘onze’ speeltuin is…

636 views
Geen reacties
Parelloop parcourstraining

Zondag 4 maart was de derde en tevens laatste Parelloop parcourstraining. Een aantal van bijna 150 mannen en vrouwen deden hier aan mee, zie hier het fotoverslag.

231 views
Geen reacties
Heropening Albert Heijn, Brunssum Noord

28 februari j.l. om 11.00 uur werd de vernieuwde en opnieuw ingerichte vestiging van Albert Heijn officieel door wethouder Carolus de Rijck verricht. Hij werd hierin ondersteund door 230 leerlingen van de Titus Brandsmaschool die deze handeling kleur gaven d.m.v. het oplaten van even zovele Appie-ballonnen. Er waren nogal wat mensen op deze heropening aan…

415 views
Geen reacties
Limburgers hebben weinig vertrouwen in gemeentepolitiek

Dat blijkt uit onderzoek van L1 in samenwerking met de NOS, waar 2300 Limburgers aan meededen. Laagste score Limburgers geven gemiddeld een 4,7 als ze een score voor hun vertrouwen in de gemeentepolitiek moeten aangeven. Dat is ruim een procentpunt lager dan het landelijk gemiddelde. Van alle Nederlandse provincies, scoort Limburg het laagste op het…

165 views