Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Brunssum met zilveren erespeld

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Brunssum ontving Harry Bus op woensdag 14 juli een zilveren erespeld uit handen van Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting. Locoburgemeester Mertens was hierbij aanwezig.

De heer Bus heeft na 10 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Brunssum en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Brunssum liggen 5 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven en op Brunssum War Cemetery liggen 328 geallieerden begraven. Dit ereveld is in beheer en onderhoud van de CWGC (Commonwealth War Graves Commission).

De heer Bus is als consul opgevolgd door Lianne Heinrichs.
In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 340 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Bron: Oorlogsgravenstichting

Laatse publicties