Overkapping voor Openluchttheater Brunssum

Om de programmering van het prachtige Openluchttheater Brunssum (OLT) volledig tot haar recht te laten komen en minder afhankelijk te zijn van de weergoden heeft de gemeenteraad van Brunssum besloten het OLT te overkappen, zodat publiek en performers droog blijven.

Op woensdag 30 oktober wordt het ontwerp om 19.00 uur gepresenteerd in de Brikke Oave. Iedereen is welkom.

Ontwerp
Het OLT ligt in Brunssumse Vijverpark. Ieder jaar is hier een reeks –meestal gratis toegankelijke- voorstellingen te zien voor jong en oud. Architect Ivo Rosbeek van Studio Ivo Rosbeek heeft in samenwerking met bouwingenieurs en adviesbureau Palte een ontwerp gemaakt, dat harmonieert met de groene parkomgeving. Daarbij heeft hij rekening gehouden met de theatertechnische functionaliteit van het OLT en met de sociale veiligheid in het park.

Uitvoering vóór de Parade 2020
Tijdens de avond is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar te spreken over het ontwerp. Het is de bedoeling dat deze voorziening voor de Parade 2020 gereed is, zodat dit festival er al gebruik van kan maken. De Provincie Limburg draagt het OLT een warm hart toe en draagt bij aan de financiering van het plan door middel van een subsidie

Laatse publicties