Tegemoetkoming voor Brunssumers met langdurig hoge ziektekosten

Tegemoetkoming voor Brunssumers met langdurig hoge ziektekosten

Ook dit jaar is er een regeling voor mensen die langdurig hoge zorgkosten hebben. Wie al drie jaar achter elkaar het volledige bedrag voor de eigen zorgverzekeringsbijdrage heeft moeten betalen krijgen mogelijk een tegemoetkoming van € 150,-. van de gemeente Brunssum voor de extra kosten die zij hebben.

De tegemoetkoming is bedoeld voor inwoners van Brunssum die voldoen aan de gestelde inkomenscriteria en die in de jaren 2016, 2017 en 2018 het verplichte eigen risico van de Zorgverzekering helemaal hebben betaald.

De inkomenscriteria zijn:

Aanvragen
Aanvragen kan via het e-loket van ISDBOL (www.isdbol.nl) of bij de balie van ISD BOL in Brunssum. Wie de tegemoetkoming aanvraagt via het e-loket, ontvangt het bedrag de volgende werkdag op de rekening.

De aanvraagperiode voor deze regeling is van 1 september 2019 tot en met 1 september 2020.

Meer informatie
Meer informatie over de regeling en aanvragen van de tegemoetkoming kan via www.isdbol.nl. Mensen kunnen van maandag tot en met vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur en op dinsdag ook van 13.30 tot 14.30 uur, telefonisch contact opnemen met ISDBOL via het telefoonnummer 045-5735789.

De balie van ISDBOL aan het Lindeplein 1 is voor deze regeling open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.