Week van de pleegzorg

Week van de pleegzorg

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Samen met Scoor en Xonar organiseert de gemeente Brunssum daarom de Week van de Pleegzorg.

Tijdens deze week, van 31 oktober t/m 7 november, willen gemeente en Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Ook is er tijdens deze week aandacht voor het wegnemen van bepaalde vooroordelen over pleegzorg. Zo hoeft pleegzorg niet fulltime te zijn. Het is ook mogelijk om eventjes een pleegkind te hebben, voor een weekend, bijvoorbeeld, of tijdens de vakantie.

Acties
Tijdens de Week van de Pleegzorg zijn er verschillende acties.

Zo is er op woensdag 31 oktober de officiële opening, op het Lindeplein. Die is om 14 uur. Aansluitend is er voor kinderen van alles te beleven in de Brikke Oave. Om 14.50 uur is er de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Om 15 uur komen Puk en Pim naar de Brikke Oave voor een spannende voorstelling over pleegkinderen. Toegang is gratis!

Ontmoet pleegouders
Op vrijdag 2 en maandag 5 november kunnen geïnteresseerden in gesprek met pleegouders en medewerkers pleegzorg.

Op vrijdag 2 november kan dat in het Barbarahoes aan de Zonnestraat 3, van 14 tot 17 uur.

Op maandag 5 november bent u welkom in De Hoeskamer aan de Voorstraat 21, van 18 tot 21 uur.

De Week van de Pleegzorg wordt georganiseerd door de gemeente Brunssum, in samenwerking met Xonar Pleegzorg en Scoor Pleegzorg.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.