Wie zijn wij

Het samen gaan van

Brunssum Wegwijzer en Foto’s Brunssum resulteert erin om naast de Facebook-pagina nog een portaal te hebben waar de beeldkrant en vrije nieuwsgaring uitvoerig aan bod komen. Welkom op onze website!

Foto’s Brunssum (voor Brunssumse foto’s en mensen!)

Interesse in de historie van Brunssum, ondersteund door oud-beeldmateriaal, ligt primair ten grondslag aan de uit de hand gelopen hobby van Peter Gommans, oprichter en beheerder van Foto’s Brunssum.

Brunssum Wegwijzer, opgericht door eigenaar Jos Langendijk

levert al jaren informatie over wetenswaardigheden in Brunssum.
Door onze krachten te bundelen is er één website ontstaan waar nieuws en wetenswaardigheden uitvoerig aan bod zullen komen.

Foto’s Brunssum:
Interesse in de historie van Brunssum, ondersteund door oud-beeldmateriaal, ligt primair ten grondslag aan de uit de hand gelopen hobby van Peter Gommans, oprichter en beheerder van Foto’s Brunssum.

Hieruit kwam al snel het besef voort dat het heden de historie van morgen is en het vastleggen van gebeurtenissen die in het NÚ plaatsvinden, belangrijk zijn voor later!

Zo ontstond in 2013 de gedachte om de Facebook-site Foto’s Brunssum op te richten. De paniek was groot toen de pagina door de Facebook-organisatie verwijderd werd, omdat zij te veel volgers kregen/hadden.

De doorstart als non-profit organisatie was al gauw een feit en daarna was de groei niet meer te stuiten.
Gelukkig kwam er al gauw hulp van Marco Arets, medebeheerder van de site, en Rein Claus als fotoredacteur.
Zij waren niet alleen voor de foto’s daar, maar waren ook zeer betrokken bij het beheer van de site.

Eveneens was Anja Wevers, partner van Peter, ook van de partij als beheerder en het verwerken van heel veel achtergrondinformatie en het fungeren als vraagbaak.
Ondanks dit kwartet kunnen zij niet overal zijn en zij prijzen zich heel gelukkig dat veel Brunssumse hobby-fotografen, hand- en spandiensten willen verrichten voor de site. Eveneens maken zij regelmatig gebruik van hun ‘volgers’ die ook een bijdrage leveren aan hun ‘beeldkrant’.

Het huidige team van Foto’s Brunssum bestaat uit Patrick Raadschelders, Roger Cals, Jos Offermans, Rein Claus, Arno Pagen, Jos Langendijk, Peter Gommans, Anja Wevers en Jan Graventein
Ieder met zijn eigen stijl en specialiteit en allemaal met een groot hart voor Brunssum en de fotografie.

Zij kondigen evenementen aan, maken beeld- en filmverslagen, doen aan vrije nieuwsgaring, besteden aandacht aan de wijken (toen en nu), nieuwbouw, sloop, kunst en cultuur, het maakt allemaal niet uit.
De belangrijkste gedachte wordt echter nooit uit het oog verloren:
Het vastleggen van het cultureel erfgoed, waarbij de informatie, WIE, WAT, WAAR, WANNEER en HOE gewaarborgd blijft zodat heel veel Brunssummers na hen kunnen genieten, ook ver in de toekomst, van wat Brunssum ooit was!

Door het samenvoegen van de websites van Brunssum Wegwijzer en Foto’s Brunssum is er naast de Facebook-pagina nog een portaal, waar de beeldkrant en vrije nieuwsgaring uitvoerig aan bod komen.


Team Foto’s Brunssum van links naar rechts:
Voorste rij: Patrick Raadschelders, Roger Cals, Jos Offermans en Rein Claus.
Achterste rij:  Arno Pagen, Jos Langendijk, Peter Gommans, Anja Wevers en Jan Graventein.
Foto: Raymond Claus

Scroll naar boven