‘Hoop’, film over Brunssum, officieel geselecteerd voor filmfestival

De documentaire ‘Hoop’, over de Joodse onderduik in Brunssum, is officieel geselecteerd voor het Limburg Film Festival. Het festival vindt plaats in Venlo, van 1 t/m 4 juni 2023. ‘Hoop’ wordt vertoond op zaterdag 3 juni.

‘Hoop’ vertelt het verhaal van Joodse kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderduikadres vonden bij Brunssumse gezinnen. In de documentaire komen overlevenden, nabestaanden, getuigen en historici aan het woord, afgewisseld met historische beelden. ‘Hoop’ geeft daarmee een scherp beeld van Brunssum tijdens de oorlogsjaren en is tegelijkertijd een eerbetoon aan de vele gewone Brunssumers die in stilte buitengewone dingen deden, onder de dreiging van vervolging en dood.

‘Hoop’ werd gemaakt door Upendi Films en is geregisseerd door Jeroen Daemen. De film ging in maart 2023 in Brunssum in première.

Tijdens het Limburg Film Festival wordt ‘Hoop’ vertoond op zaterdag 3 juni, om 17:30 uur in Filmtheater De Nieuwe Scene, aan de Nieuwstraat in Venlo.

Limburg Film Festival
Het Limburg Film Festival vindt dit jaar voor de 7e keer plaats. Het festival laat zien wat er de afgelopen jaren is gedaan op het gebied van film in onze provincie, van amateurfilms en (film)educatietrajecten tot videokunst en professionele producties. Hiermee wil dit jaarlijkse filmfestival een bijdrage leveren aan het versterken van de regionale filmcultuur.

In totaal zijn er dit jaar 49 films te zien die op een of andere manier iets met Limburg te maken hebben.

Kijk voor meer informatie op www.limburgfilmfestival.nl.